Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana estică TRANSEUROPA pornește de la Cluj-Napoca spre Bulgaria și Grecia, conectând initațive locale alternative!

0

Între 25 aprilie – 5 mai, șase caravane vor călători prin Europa pentru a interacționa cu diferite grupuri care militează pentru democraţie şi egalitate pe plan local şi European. Caravana de est va pleca din Cluj-Napoca și se va îndrepta spre Sud spre Bulgaria si Grecia.

caravana

LOCAL: În Cluj-Napoca, evenimentul de lansare al Caravanei de Est va avea loc la Grădina Fluture / acoperiș, Str. Henri Barbusse, nr. 59-61, vineri, 25 aprilie, începând cu ora 19:30 și va fi urmat de un party cu DJ Cris, de la ora 21:00 la etajul 1 al Fabricii de Pensule.

Vă așteptăm să cunoasteti echipa care va porni în Caravana de Est și să aflați mai multe despre demersul nostru.

Între 25 aprilie – 5 mai, şase caravane transeuropene vor pleca din Berlin, Birmingham, Cluj-Napoca, Barcelona, Praga şi Roma pentru a vizita peste 60 de localităţi alternative. Echipele caravanelor vor interacţiona cu grupuri locale implicate în conflicte politice şi iniţiative pentru democraţie, solidaritate şi egalitate. Sunt vizate iniţiative cu tematici diverse, de la drepturile minorităţilor şi rezistenţa împotriva puterii pieţelor financiare, până la problemele de mediu, lupta pentru bunurile comune, pentru dreptul la intimitate şi drepturile digitale.

Această călătorie este un mod de a conecta iniţiativele din plan local pentru a le amplifica demersurile. Fiecare caravană va avea o echipă alcătuită dintr-un purtător de cuvânt, un responsabil de logistică şi comunicare, un cameran şi un ilustrator. Toate descoperirile vor fi documentate şi distribuite în mediul online.

Caravana estică

Evenimentul de lansare al caravanei va avea loc vineri, 25 aprilie, la Grădina Fluture, str. Henri Barbusse nr. 59-61, începând cu ora 19:30. Echipa va fi prezentă pentru a discuta despre inițiativa lor. Discuțiile vor fi urmate de un cocktail și o petrecere cu DJ Cris (ora 21:00) la Fabrica de Pensule, etajul I, la aceeași adresă.

Echipa caravanei va vizita tabăra de la Pata Rât cu ajutorul partenerilor Pata Cluj / Napoca Rât (25.04), iar ulterior Roşia Montană şi localitatea Pungeşti (26-27.04) pentru a documenta demersul persoanelor din zonă pentru protecţia mediului, apărarea bunurilor comune și protecția drepturilor minorităților. În România, va mai fi vizitat şi Bucureştiul unde va avea loc un eveniment de promovare a solidarității cu comunitatea LGBT organizat în colaborare cu Asociația ACCEPT România (28.04).

În Bulgaria, membrii caravanei vor vizita reţeaua “Bread House” în Gabrovo (29.04), apoi vor lua parte la activităţile de Ziua Muncii din Sofia (30.04-01.05) şi vor întâlni grupuri locale care promovează solidaritatea față de minorităţi.

Caravana va porni apoi către sudul Greciei, în Thessaloniki (2.05) pentru a descoperi iniţiative de activism urban. Va urma Katerini (3.05) unde echipa proiectului va afla mai multe despre Bucătăria pentru Solidaritate. Ultima locaţie de pe harta caravanei de est este Atena (4.05) unde vor fi organizate câteva evenimente ce vor avea ca temă fenomenul migraţiei şi criza din Europa.

Puteţi afla mai multe detalii despre traseul caravanei pe pagina www.citizenspact.eu

Organizaţia European Alternatives a lucrat timp de trei ani pentru a facilita dialogul si interacţiunea între diverse grupuri din Europa. Preocupările şi propunerile acestora au fost adunate într-un Manifest al Cetăţenilor care a fost prezentat parlamentarilor europeni în cadrul unei şedinţe la Parlamentul European în decembrie 2013. Prin aceste caravane, organizaţia îşi propune să aprofundeze propunerile înaintate în Manifestului Cetăţenilor. Interacţionând cu diverse grupuri locale, echipele caravanelor îşi doresc să descopere modalităţi concrete de punere în practică a propunerilor manifestului, dar şi să aducă mai aproape iniţiativele cetăţenilor de reprezentanţii UE care vor fi aleşi în curând. Pentru mai multe detalii, puteţi citi Manifestul online pe pagina www.citizenspact.eu

Despre European Alternatives
European Alternatives este o organizaţie transnaţională care promovează democraţia, egalitatea şi cultura dincolo de graniţele statelor naţionale. Organizaţia desfăşoară diverse activităţi, campanii, proiecte şi evenimente publice, festivalul anual TRANSEUROPA, proiecte de cercetare şi pentru tineret.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.