Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cântărețul aromân Stelian Arău a cântat la “Festivalul Romania Day on Broadway” din NY în fața unui public de peste 25.000 de spectatori

0

Cântărețul aromân Stelian Arău a cântat la “Festivalul Romania Day on Broadway” din NY în fața unui public de peste 25.000 de spectatori

Stelian Arău, renumitul cântăreț și compozitor de muzică aromână, a performat pe Broadway și Financial District în fața unui public de peste 25.000 de spectatori, în cadrul Festivalului Romania Day on Broadway”, ce a avut loc sâmbătă, 18 mai, la New York.

În cadrul evenimentului internațional dedicat românilor de peste ocean, comunitatea de aromâni a fost reprezentată de către artistul Stelian Arău, instrumentistul Iancu Bacula și ansamblul de dansuri tradiționale Pilisterlu. De asemenea, pe scenă au urcat artiști români precum, Gheorghe Gheorghiu, formația Amor, Mirel Manea Orchestra și trupe de dansuri și balet, care au încântat publicul prezent.

Stelian Arău, solistul trupei Makidonia, pe care a fondat-o în urmă cu 11 ani, are 30 ani de carieră muzicală. La fiecare interpretare live, solistul transmite emoție și impresionează cu vocea și timbrul lui. Spectatorii prezenți la festival au dansat și au fredonat împreună cu artistul lor preferat piesele “Un trandafil”, “Feata perlu neali neali”, “Luna Alba”, “Ela Ela”, hituri apreciate de aromânii de pretutindeni. Piesa “Feata perlu neali neali”, scrisă și compusă de Stelian Arău, este în topul celor mai populare piese armânești.

Sunt onorat că am fost invitat să cânt la Festivalul Romania Day – Ediția XX, ce a avut loc pe Broadway și Financial District din New York. Sunt bucuros că am fost alături de românii și aromânii din SUA la această mare sărbătoare. A fost prezentă întreaga comunitate de aromâni din SUA. Am fost impresionat de numărul mare de participanți de toate naționalitățile”, povestește Stelian Arău.

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului “Romania Day on Broadway” a reunit reprezentanți ai comunităților de români și aromâni din USA, care au venit să sărbătorească cu entuziasm cultura românească, dar și americani, care au venit să-și susțină prietenii români și aromâni și să le descopere îndeaproape tradițiile, plus sute de turiști aflați weekendul trecut la New York.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.