Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Când și cum se fură lemnul din pădure?

0

WWF a creat și testat primul instrument care, prin monitorizarea video a transporturilor de lemn ce ies din pădure, poate ajuta autoritățile să-și prioritizeze eficient controalele și, prin urmare, să reducă semnificativ exploatările ilegale.

Primele date din teren arată că lemnul se fură în special prin supraîncărcarea transporturilor, la lăsatul serii, după ce se termină programul de lucru oficial al autorităților și, mai ales, în timpul sărbătorilor legale nereligioase. Pentru a avea o relevanță statistică la nivel regional, sperăm ca autoritățile să demareze un protocol de monitorizare folosind metodologia dezvoltată de WWF.

Vezi detalii.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.