Când ai vorbit ultima oară cu mama ta?

0

Un studiu făcut în 2012 de către Neal J. Roese și Mike Morrison arată că unul dintre cele mai mari regrete ale oamenilor este că nu au ținut legătura cu cei dragi atât de mult pe cât și-ar fi dorit. Cel mai probabil, ai avut și tu momente în care ți-ai dat seama că ai neglijat persoanele apropiate. Într-o societate aflată într-o fugă continuă, doi tineri români au dezvoltat prima aplicație la nivel mondial care nu te lasă să uiți de cei dragi ție, Favorites.

Statistici despre câte interacțiuni ai cu cei apropiați

Conform unui studiu din 2009, lipsa relațiilor apropiate cu alte persoane are același risc împotriva sănătății ca fumatul sau obezitatea, condiții frecvente la nivel mondial. Păstrarea legăturilor cu un număr de prieteni apropiați și sprijinul din partea lor ajută la creșterea imunității și ajută la scăderea riscului bolilor de inimă sau a celor mentale pe măsură ce îmbătrânim.

favoritesOctavian Dumitrescu și Victor Miron sunt doi tineri pasionați de cum se poate îmbunătăți viața oamenilor prin tehnologie. Ei și-au propus să găsească o soluție prin care smartphone-ul să îi ajute pe posesorii lor să își contacteze periodic apropiații și chiar să îi ajute să relaționeze mai bine. Pentru a ajuta persoanele care vor să comunice mai des cu cei dragi, Favorites preia contactele aflate la favoriți în agenda telefonului și monitorizează interacțiunile pe care le ai cu ei (prin telefon sau SMS).

De asemenea, poți urmări un grafic al interacțiunii din trecut cu ei, poți stabili întâlniri și poți seta cât de des ar trebui să vorbești cu fiecare dintre ei (zilnic, săptămânal, la două săptămâni sau lunar). Din august și până acum, au fost trimise peste 400 de mesaje și telefoane în urma folosirii aplicației. În plus, aplicația s-a bucurat de recunoaștere la nivel național și mondial, fiind finalistă a ediției 2013 How to Web și susținând prezentări la Balkan Venture Forum în Albania și la Dreamstake, o competiție pentru start-upuri din Marea Britanie.

Cum a luat naștere Favorites

Am creat aplicația în primul rând dintr-o nevoie personală. La un moment dat, mi-am dat seama că treceau luni în șir fără să îmi sun bunica, că au trecut ani de-a rândul fără să o contactez pe profesoara de liceu care m-a făcut să iubesc lectura și că la un moment dat s-ar putea să nu-i mai pot contacta.

În afaceri mi-am dat seama că îi sunam mai des pe clienții rău platnici în loc să investesc acel timp în relația cu acei clienți și parteneri datorită cărora am reușit să progresez în afaceri. Favorites te ajută să nu mai uiți să iei legătura cu acei oameni importanți pentru tine. ” spune Victor Miron, unul din dezvoltatorii aplicației.

Pentru a fi cât mai relevanți pentru persoanele care folosesc aplicația, cei doi au început și un proces de consiliere cu un renumit psiholog român, Hedi Hoka, care îi ajută să înțeleagă mai bine teoria psihologică, înainte de a o pune în practică prin intermediul aplicației.

Aplicația Favorites se poate downloada gratuit din Google Play: http://goo.gl/0sLoSg și e disponibilă pentru Android, urmând ca varianta pentru iPhone să fie disponibilă în jurul datei de 1 decembrie.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează