Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campionul Digital pentru România, Paul-Andre Baran, dat exemplu Europei de oficialii de la Bruxelles

0

La lansarea Alianței Digitale luni, 26 martie, a fost prezentat Campionul Digital pentru România, Paul-Andre Baran, a cărui nominalizare a fost acceptată de comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes. (Aici detalii).

Paul-Andre Baran este directorul programului național Biblionet care a reușit, până acum, să modernizeze peste 1500 de biblioteci publice din România, să alfabetizeze digital cetățenii din aceste zone și să instruiască mii de bibliotecari să ofere rapid și corect informația de care au nevoie oamenii din zonele sărace ori defavorizate. Prin bibliotecile publice dotate cu calculatoare cu acces la internet, românii au ajuns mai ușor la informații despre educație, sănătate, administrație sau piața muncii.

„Să fii Campionul Digital al României înseamnă să înțelegi și să contribui la progresul digital al țării. Peste 275.000 de români au intrat pe internet pentru prima dată la bibliotecă deoarece Biblionet a facilitat accesul în comunitățile lor. Numai împreună cu membrii Alianței Digitale și cu sprijinul comunității  vom ajuta românii să descopere dimensiunea beneficiilor sociale și economice care pot rezulta din investiția în accesul la internet și în dezvoltarea serviciilor online. Așadar, eu văd rolul meu ca fiind cel de coordonator pentru multitudinea de vizionari și campioni digitali locali. Consider că împreună putem crește semnificativ capacitatea noastră de a avea un impact pozitiv asupra vieților oamenilor.” a declarat domnul Paul-Andre Baran.

Programul Biblionet își propune să sprijine cetățenii de toate vârstele din zonele rurale să găsească informația utilă prin accesul la internet. „Nu departe de București și de lumea digitală, există o localitate numita Miloșești, o comună foarte modestă, dar unde 300 de oameni “butonează” în fiecare lună internetul, iar unii chiar au scăpat de statutul de șomeri în felul acesta. Pentru o comună ca Miloșești e o ispravă! Era digitală asta ar trebui sa însemne – responsabilizare și emancipare.” a spus Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dl. Răzvan Mustea-Șerban, în cadrul lansării Alianței Digitale.

 

Început în 2009, Biblionet a facilitat accesul la tehnologie online pentru milioane de români, programul fiind implementat în fiecare județ al României. Membrii Alianței Digitale desfășoară, la rândul lor, activități de incluziune digitală și de informare a publicului cu privire la Agenda Digitală 2020 și sprijină îndeplinirea obiectivelor acesteia. Incluziunea digitală este unul dintre cele opt domenii de acțiune ale Agendei Digitale și joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea viitoare a României. Odată dovedită valoarea Alianței Digitale pentru România pe capitolul e-incluziune, aceasta își propune extinderea la celelalte șapte domenii de acțiune ale Agendei Digitale.

În calitatea sa de membru al Alianței Digitale pentru România și promotor al accesului la tehnologiile online pentru toți cetățenii, Paul-Andre Baran va juca un rol cheie în competiția europeană pentru îndeplinirea celor mai importante obiective de incluziune digitală.

Pentru mai multe detalii, consultați paginile:

www.biblionet.ro,

aliantadigitala.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.