Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campionii! Roboţii care au pus România pe harta Japoniei

0

S-a întâmplat la All Japan Robot Sumo Tournament 2015 – faza internațională, cea mai mare competiţie din lume la disciplina Mega Sumo a roboţilor teleghidaţi şi autonomi, desfăşurată la Tokyo, în Japonia, între 12 și 13 decembrie 2015.

O competiţie care a reunit 43 de echipe din 15 țări din întreaga lume: Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, Japonia , Kazakstan, Lituania, Mexic, Mongolia, Peru, Polonia, Spania Turcia şi SUA şi la care România a câştigat, la categoria roboţilor autonomi, locurile 2, 3 şi 4 cu roboţii Wolf, al echipei Flex Team, Bonfire, robotul echipei Evo Robotics şi Shreddinger, un robot al aceleiaşi echipe Flex Team.

cafeneaua de stiinta 1feb

O competiţie la care România a participat, de fapt, cu trei echipe: două din Bucureşti – Flex Team și EVO Robotics – şi una din Cluj/Napoca – Precision Robotics – şi cu şapte roboţi: Wolf, Shreddinger, Bonfire, Kraft, Wall-E, Rugina și Pufoșenia.

Cafeneaua de ştiinţă de luni, 1 februarie a.c., îi aduce „la rampa” Librăriei Humanitas de la Cişmigiu pe câţiva dintre cei care au făcut posibilă această performanţă: Alexandru Toma, Ana Maria Radu, Alexandru Rogozan şi Octavian Alexandru – componenţii echipei EVO Robotics şi Adrian Gaşpar, Suzana Neacşu, Bogdan Istrate, Robert Coţofană, Laura Nichifor, Mircea Zamfira, Ovidiu Marius Alexandru, Cristian Muşat, componenţii echipei Flex Team, alături de Cristina Teodorescu şi Teodor Roşca din Elveţia şi Andrei Kovari din Cluj Napoca, via Skype.

Povestea lor dar şi povestea performanţei lor – luni, 1 februarie a.c., la Cafeneaua de ştiinţă, în direct, între 19.00 – 21.00, pe toate frecvenţele Radio România Cultural dar şi video on line, pe www.radioromaniacultural.ro

Realizator si moderator: Corina Negrea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.