Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de normalizare a menstruației – Ziua Internațională a Igienei Menstruale

0

În România sunt aproximativ 4,8 milioane de persoane pentru care menstruația este o realitate lunară. Cu toate acestea, menstruația este în continuare învăluită în rușine și stigmat.

Asociația Iele-Sânziene derulează o campanie de normalizare a menstruației în perioada 24-30 mai 2021, numită BLEED OUT LOUD WEEK. Această campanie este realizată în contextul Zilei Internaționale a Igienei Menstruale (Menstrual Hygiene Day) care are loc anual pe data de 28 mai. 

Menstrual Hygiene Day este o inițiativă internațională pentru normalizarea menstruației și conștientizarea fenomenului period poverty (sărăcia menstruală) și lipsa accesului la produse de igienă menstruală.

Ce se întâmplă în timpul BLEED OUT LOUD WEEK?

Săptămâna BLEED OUT LOUD are loc sub forma unei campanii online de conștientizare a importanței educației menstruale și a accesului la produse de igienă menstruală. Pe durata săptămânii vor fi postate pe platformele de social media ale Asociației Iele-Sânziene o serie de materiale informative referitoare la fenomenul period poverty (sărăcia menstruală), mituri legate de menstruație, igiena menstruală, aspecte legate de menstruație și ciclul menstrual. Seria de postări poate fi urmărită pe paginile de Facebook și Instagram ale asociației sub #BleedOutLoudWeek.

Cu prilejul Săptămânii BLEED OUT LOUD Asociația Iele-Sânziene strânge ultimele semnături pentru petiția inițiată pe platforma Declic – cei peste 17.000 de semnatari ai petiției cer introducerea produselor de igienă menstruală în toate școlile din România.

Pe data de 28 mai, chiar de Ziua Internațională a Igienei Menstruale, echipa Iele-Sânziene va depune semnăturile la Registratura Guvernului.

Toate persoanele care vor să se implice o pot face prin inițierea unor discuții deschise în comunitățile lor despre importanța educației menstruale, stigmatul asupra menstruației sau promovând petiția pentru produse menstruale gratuite în școli. Hashtag-urile campaniei sunt #MHDay2021 #ItsTimeForAction #BleedOutLoudWeek.

Despre Asociația Iele-Sânziene

IELE-SANZIENE este o organizație activă din 2020, care derulează programe de educație menstruală și despre pubertate dedicate adolescentelor. Asociația își propune, prin proiectele derulate, să reducă stigmatul asupra menstruației în societatea românească prin acces la resurse educative și produse de igienă menstruală sustenabile. Toate proiectele și activitățile asociației se bazează pe egalitate de gen, solidaritate și sustenabilitate.

Despre această campanie puteți citi și pe site-ul asociației, aici: https://ielesanziene.org/campania_bleedoutloud/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.