Campania „Viata pe sosea!” / Romania ocupa locul I la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere :(

1

Fundatia Dori Slosberg, Biroul National Romania a lansat prima campanie de informare si educatie in domeniul sigurantei rutiere.

Viata pe sosea! este un blog colectiv ce are ca scop informarea si educarea noastra, a tuturor, ca participanti la trafic, cu privire la pericolele la care ne expunem in fiecare zi.

Trei contributori au decis sa se alature in mod voluntar proiectului si sa scrie timp de doua luni din experienta proprie despre ce inseamna siguranta rutiera:

Raluca Moisi: http://www.ralucamoisi.ro, Andi Daiszler: http://www.daiszler.ro/ si Magda Barascu: http://magdabarascu.blogspot.com/

Romania ocupa locul I la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere si numarul de victime decedate, obiectivele comunitare in domeniul sigurantei rutiere fiind aproape imposibil de realizat.

Educatia rutiera nu este o prioritate la nivel national. Bugetele alocate in acest sens au fost infime in ultimii 20 de ani. Si totusi, avem nevoie de ea. Costurile pentru ingrijirea victimelor accidentelor de masina costa bugetul national milioane de euro anual.

Este mai ieftin si mai sanatos sa prevenim, decat sa tratam. Rezultatele sunt vizibile si pot fi monitorizate doar pe o perioada mai lunga de timp.

Daca ati fost victime directe si/sau colaterale in accidente in trafic va invitam sa faceti publica povestea prin intermediul blogului campaniei: viatapesosea/wordpress.com, trimitand articolele la adresa de mail: alexandra.martin@dorislosberg.ro.

Dati o sansa vietii pe sosea, fiti responsabili pentru viata dumneavoastra si a celorlalti participant la trafic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.