Campania #NoWalking4Water / 22 martie, Ziua Mondială a Apei

0

22 martie, Ziua Mondială a Apei
Milioane de fete petrec șase ore pe zi mergând după apă,
neavând astfel timp să mai meargă la școală

• Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, Fundația We Are Water lansează Campania #NoWalking4Water
• „Apă și Locurile de muncă” este tema aleasă de Națiunile Unite pentru a celebra Ziua Mondială a Apei în 2016
• În acest context, fundația va efectua diverse activități pentru a prezenta legătura dintre apă și mediul profesional.

Sloganul ales de Națiunile Unite pentru a marca Ziua Mondială a Apei în 2016 este „Apă și Locurile de Muncă” și urmărește să sublinieze legătura strânsă dintre cele două lumi. Milioane de fete sunt nevoite să meargă șase ore pe zi după apă pentru consumul casnic al familiilor lor, fiind astfel în imposibilitatea de a intra și în sistemul educațional. În consecință, multe dintre aceste femei au posibilități limitate de a intra pe piața muncii.

1

În ceea ce privește modul de repartizare a principalilor consumatori de apă, sectorul care consumă cele mai multe resurse este cel agricol, cu 70% din totalul folosit pe planetă. 15% din resurse merg spre domeniul industrial și 15%, către cel domestic.
Problemele legate de apă, însă, merg dincolo de relația dintre activitatea economică și populația lumii. În prezent, opt din 10 persoane care locuiesc în zone rurale nu au acces la resurse de apă îmbunătățite, iar asta înseamnă un total de 663 milioane de oameni. Numerele s-ar putea schimba cu ajutorul implicării unor diverși actori.

#NoWalking4Water, o acțiune pentru toți

Dorind să atragă atenția asupra numărului de ore pe care milioane de femei și copii îl petrec cărând apă în fiecare zi, Fundația We Are Water organizează o serie de acțiuni sub sloganul #NoWalking4Water.
Campania, lansată odată cu Ziua Mondială a Apei, reunește cetățeni și personalități publice din domeniile sportiv, film, comunicare și muzică într-un efort de a crește vizibilitatea acestei probleme folosindu-se de imaginea unui bidon de 20 de litri la fel ca acela pe care îl folosesc aceste milioane de oameni zilnic.
Cum poți susține această acțiune

Toți cei care vor să se implice pot vizita website-ul Fundației http://www.nowalking4water.org și descărca imaginea bidonului de apă cu care să își facă o fotografie pe care o pot distribui pe rețelele sociale folosind hashtag-ul #NoWalking4Water. Cu cât sunt mai multe fotografii, cu atât mai vizibilă este cauza.

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.
Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.
www.wearewater.org

Despre Roca

Roca este o companie specializată în design, producție și distribuție de produse pentru baie, precum și plăci ceramice și soluții de acoperire pentru pereți, utilizate în arhitectură, construcții și design interior.
Compania are 20600 de angajați și 76 de unități de producție, fiind prezentă în peste 135 de țări din întreaga lume.
Având capital integral spaniol, Roca este lider de piață în Europa, America Latină, India și Rusia. Este, de asemenea, un important jucător pe piețele din China și restul Asiei, precum și în Africa și Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial în sectorul său de business.
www.roca.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează