Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania IKEA „O viață mai bună pentru refugiați” a strâns 30,8 milioane de euro pentru soluții de energie regenerabilă pentru familiile de refugiați

0

Campania globală a Companiei IKEA a contribuit la strângerea a 30,8 milioane de euro pentru ca UNHCR, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, să le poată oferi lumină și surse de energie regenerabilă familiilor de refugiați care locuiesc în tabere din Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

???????????????????

Suma totală a fost strânsă din vânzarea ledurilor și lămpilor cu led în cadrul campaniei desfășurate în magazinele IKEA din toată lumea, în trei etape, între februarie 2014 și decembrie 2015. Clienții și angajații IKEA din peste 300 de magazine din 40 de țări au transformat această inițiativă într-un succes. IKEA Foundation a donat un euro pentru fiecare produs cu led vândut în magazinele IKEA și online.

Cea mai recentă etapă a Campaniei „O viață mai bună pentru refugiați” s-a desfășurat în perioada 29 noiembrie – 19 decembrie 2015 și a contribuit la strângerea a 12,4 milioane de euro la nivel global – sumă ce va fi donată de către IKEA Foundation către UNHCR. Astfel, UNHCR va putea să ofere în continuare lumină și energie pentru sute de mii de refugiați din Asia, Africa și Orienul Mijlociu. În plus, banii strânși vor ajuta mii de copii ai familiilor din taberele de refugiați să meargă la școală.

Clienții Magazinului IKEA din București au cumpărat 61.254 de LEDARE între 29 noiembrie – 19 decembrie 2015, sprijinind astfel campania “O viață mai bună pentru refugiați”. La nivel global, magazinul IKEA din zona comercială Băneasa s-a clasat pe locul 16 în funcție de numărul de leduri vândute. Astfel, 61.254 de euro din donația totală a IKEA Foundation către UNHCR sunt contribuția companiei IKEA România la îmbunătățirea condițiilor de viață ale refugiaților din toată lumea.

Resursele de lumină și energie din surse regenerabile vor face taberele de refugiați mai sigure și mai confortabile pentru familiile care locuiesc acolo. Războiul și persecuțiile sunt principalele cauze care îi fac pe oameni să caute refugiu, însă pentru UNHCR schimbările climatice care provoacă dezastre naturale ca seceta, inundațiile și lipsa resurselor naturale sunt motive importante de îngrijorare.

UNHCR caută soluții adaptate la condițiile locale, precum ferma susținută de lumină solară din tabăra de refugiați Azraq din Iordania. Construită cu finanțare obținută în urma campaniei „O viață mai bună pentru refugiați”, ferma va acoperi nevoia de energie a 60.000 de refugiați. De asemenea, va reduce emisiile de dioxid de carbon, care ar fi fost generate de folosirea de combustibil fosil, cu 3.500 de tone pe an.

„Numărul persoanelor forțate să se refugieze din cauza conflictelor și a violenței, a atins cote nemaiîntâlnite de la finele celui De-al Doilea Război Mondial. Acum, mai mult ca oricând, sprijinul pe care l-am primit de la IKEA Foundation pentru a comunica și pentru a implica publicul este de neprețuit. Apreciem eforturile sutelor de mii de angajați și clienți IKEA care au participat în această campanie,” declară Kelly T. Clements, Adjunctul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați.

Per Heggenes, CEO IKEA Foundation, spune că „O viață mai bună pentru refugiați” a fost „o campanie de mare succes, care ne-a permis să contribuim cu milioane de euro pentru a-i ajuta pe unii dintre cei mai vulnerabili oameni de pe planetă. Toate acestea se datorează implicării angajaților IKEA și a clienților fideli.” De asemenea, a declarat că este „extrem de mândru de faptul că IKEA Foundation a putut să ajute UNHCR să furnizeze energie regenerabilă și să ofere o șansă la educație miilor de copii și familii de refugiați, făcându-le astfel viața un pic mai bună.”

Despre UNHCR

Agenția pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite a fost înființată pe data de 14 decembrie 1950, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Agenția are mandatul de a conduce și coordona acțiunile internaționale pentru protejarea refugiaților și pentru a rezolva problemele refugiaților din lume. Principalul său obiectiv este de a garanta drepturile și bunăstarea refugiaților. Depune eforturi pentru a se asigura că oricine își poate exercita dreptul de a cere azil și să găsească un refugiu cu opțiunile de a se întoarce acasă voluntar, de a se integra în comunitatea locală sau să se stabilească în o terță parte. În plus, are mandatul de a ajuta oamenii fără un stat de proveniență. În cele peste șase decenii de activitate, UNHCR a apărat drepturile refugiaților și a ajutat milioane de oameni să își reînceapă viața. Astăzi, o echipă formată din 9.300 de persoane în peste 127 de țări ajută constant 50 de milioane de oameni. Mai multe informații sunt disponibile aici: www.unhcr.org şi www.unhcr.ro

Despre IKEA Foundation

IKEA Foundation (Stichting IKEA Foundation) este fundația filantropică a INGKA Foundation, care deține companiile din IKEA Group. Aceasta îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copiii şi tinerii din ţările în curs de dezvoltare, finanţând programe pe termen lung, care creează o schimbare substanţială şi de durată. IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici cu abordări inovatoare pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit constant în familie.
Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation.

Despre IKEA Group

Viziunea noastră este de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni, oferind mobilier și accesorii cu design de calitate, funcționale și accesibile, produse cu grijă pentru oameni și mediul înconjurător. În august 2015, IKEA Group deținea 378 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

# # #

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.