Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania “Bucurie pentru Nepal”: a început construcția celor două școli

0

Peste 36.000 de donatori au răspuns apelului lansat de alpinistul Alex Găvan, în urma cutremurului devastator din Nepal, din aprilie 2015. Astăzi, cei 106.576,68 de euro înseamnă reconstruirea a două școli, cu o capacitate maximă de 500 de copii.

Marele cutremur a distrus, în Nepal, în jur de 5.000 de școli, punând aproape un milion de copii în situația de a nu își mai putea continua educația. Nu putem face diferența pentru o țară întreagă, dar știm, cu siguranță, că, prin campania „Bucurie pentru Nepal”, copiii din două comunități izolate din munții Himalaya vor avea o șansă în plus pentru a-și putea îndeplini potențialul. Numai gândul acesta îmi umple sufletul de bucurie.” – a declarat Alex Găvan.

Alex Gavan in Nepal

Lucrările de construcție a celor două școli sunt derulate prin intermediul partenerului din Nepal, organizația Karuna-Shechen, fondată de Matthieu Ricard.

În numele Karuna-Shechen, sunt extrem de bucuros să aduc la cunoștința tuturor oamenilor generoși din România, care ni s-au alăturat în cadrul campaniei de ajutorare a victimelor cutremurelor devastatoare din Nepal, faptul că am finalizat prima fază a apelului de urgență, declanșat în timpul celor trei luni ce au urmat cutremurelor – am reușit să venim în ajutorul a peste 210.000 de victime, din 620 de sate din Nepal. De asemenea, am început reclădirea celor două școli din sate izolate, mulțumită sprijinului acordat de români, ca    urmare a apelului de mobilizare inițiat de Alex Găvan. Vă vom ține la curent cu privire la evoluția acestor lucrări, iar, pe această cale, ne exprimăm aprecierea profundă și recunoștința pentru toată solidaritatea și compasiunea de care ați dat dovadă.” – a transmis din Nepal, Matthieu Ricard, Președintele organizației umanitare Karuna-Shechen.

Cele două școli care vor fi reconstruite, pe locul celor distruse de cutremur, vor putea găzdui până la 500 de copii, aflați în clasele I-VIII. Ambele școli se află la 135-190 de km de capitala Kathmandu. Școala primară Sthanika este situată în localitatea Satdobato, din districtul Gorkha, iar școala Gramodaya este situată în localitatea Tekanpur, din districtul Okhaldunga.

Campania “Bucurie pentru Nepal” / “Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia provocată de cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe alpinistul Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest. Majoritatea donațiilor au venit de la persoane private care au răspuns apelului trimițând SMS-uri, în valoare de doi euro, la numărul 8826, în rețelele Orange, Telekom, Vodafone; de asemenea, donații s-au putut face și prin sponsorizări, transferuri bancare sau plăți cu cardul, pe www.alexgavan.ro/nepal.

Suma de 106.576,68 de euro a fost transferată integral organizației Karuna-Shechen. Banii din donații nu finanțează cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri a fost derulată pro-bono, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Repornim vieți. Reclădim bucuria în Nepal.

******

Campania “Bucurie pentru Nepal” a fost susținută de:

  • Prieteni: Ivan Patzaichin, campion olimpic; Oana Pellea, actriță; Eugen Voicu, fondator CERTINVEST; Cătălin Tolontan, jurnalist; Liviu Drăgan, CEO TotalSoft; Cristian Lascu, speolog; Vlad Mixich, jurnalist; Adelin Petrișor, jurnalist.
  • Parteneri care au făcut posibil proiectul: OMA Vision, McCann PR, ZITEC, ZVÂC, NETOPIA, HEADVERTISING, ACCOUNTESS, graficiana Tuan Nini, MINDSHARE, donatie.ro, Ana Florea, 148 Creative Sound Studio, Alex Tuhut Voice Over, CCIFER.
  • Donatori corporate:CERTINVEST, Cris-Tim, TotalSoft, Hyperion Media, Trend Consult, Hipo, TatKraft GmbH, ROHOST, PC4U, Pierre Basma Consulting, Institutul Kaizen, Hyperion Media, Human Invest, Timac Agro, Paravion.
  • Parteneri Media: TVR, Știrile TVR, Gazeta Sporturilor, RFI Romania, Adevărul, Adevărul de Weekend, Antena 3, Realitatea TV, Kiss TV, Dolce Sport, Radio România Actualități, Eurosport, Discovery, UPC, Kiss FM, Magic FM, Rock FM,ro, Observator TV, Expo TV, Itsy Bitsy, Radio Tananana, Gold FM, www.românia-pozitivă.ro, Click!, Men’s Health, Editura HAC, National Geographic, Cariere, HR Manager, Unica, wall-street.ro, FP România, Men’s Health, Think Outside the Box, Decât o Revistă, Auto Motor Sport, Casa și Grădina, Femeia Azi, Dilema Veche, Historia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.