Camera de Comerț Britanică Română susține NESsT în promovarea întreprinderilor sociale

0

 

Fundația NESsT România a fost aleasă de către Camera de Comerț Britanică Română (BRCC) în calitate de beneficiară a sesiunii de strângeri de fonduri organizată cu ocazia Zilelor Britanice pe data de 30 iunie în București.

NESsT este o organizaţie internaţională non-profit care lucrează pentru rezolvarea problemelor sociale critice din ţările în curs de dezvoltare, prin crearea şi sprijinirea întreprinderilor sociale. În martie 2007 România a intrat în lista ţărilor în care NESsT activează, programul de aici devenind unul dintre cele mai mari din Europa Centrală si de Est, în urma a două competiţii de întreprinderi sociale la care au aplicat 106 organizaţii. În prezent, NESsT lucrează la nivel naţional cu nouă organizaţii care primesc sprijin financiar şi asistenţă tehnică în etapa de implementare a afacerii: ACSIS (jucării textile), Alături de Voi (legătorie, tipografie), Cartea Călătoare (cărți în format DAISY pentru nevăzători), Noi Orizonturi (cabana de schi),  Viitor Plus (sacoșa de pânză), Touched România (bijuterii), Hercules (sala de evenimente), Prietenia (legume eco) şi Tonal (corpuri de iluminat). NESsT sprijină astfel de inițiative prin oferirea de consultanță de specialitate pentru planificarea și dezvoltarea unei întreprinderi sociale și oferirea de instrumente financiare flexibile (granturi, împrumuturi, garanții).

NESsT a devenit membră a BRCC în decembrie 2010, cu scopul de a atrage sprijin din partea comunității de afaceri britanice pentru promovarea conceptului de întreprinderi sociale și dezvoltarea acestui sector în România.

„Sprijinirea dezvoltării de întreprinderi sociale sustenabile este misiunea NESsT. Facem acest lucru și prin implicarea oamenilor din lumea de afaceri, care  folosesc experiențe, rețele de contacte și diverse instrumente financiare in beneficiul întreprinderilor sociale. Credem ca astfel se poate ieși din paradigma în care rezolvarea de probleme sociale critice este dependentă de donații pe termen scurt. Colaborări ca cea cu BRCC contribuie direct la atingerea acestor obiective, iar dezvoltarea parteneriatului strategic cu Romanian-American Foundation este esențială pentru maximizarea impactului NESsT în România”, a declarat Roxana Damaschin-Țecu, Director regional NESsTpentru Europa Centală și de Est.

 

BRCC este dedicată dezvoltării sectorului civil din România și a primit o recunoaștere internațională pentru eforturile sale de convingere a membrilor săi să adopte practici de business responsabile. BRCC organizează anual Gala Zilelor Britanice, în cadrul căreia este promovată o organizație nonprofit, membră a BRCC. În cadrul acestui eveniment are loc și o strângere de fonduri pentru organizația respectivă. În acest an NESsT a fost aleasă organizația beneficiară a acestui eveniment.

Fundația NESsT este onorată de faptul că parteneri de prestigiu ca BRCC și RAF se alătură eforturilor de a soluționa în  mod sustenabil probleme sociale din România precum accesul nevăzătorilor la educație și cultură, angajarea persoanelor cu dizabilități, reintegrarea tinerelor mame dezavantajate social, promovarea unui mediu curat și a unei atitudini responsabile față de mediu, prin dezvoltarea de întreprinderi sociale.

 

 

Despre BRCC

BRCC este o organizație non profit înființată în 1998 cu scopul de a îmbunătăți relațiile de business și investițiile româno-britanice. BRCC a obținut în 2011 premiul pentru responsabilitate socială din partea COBCOE, organizația de business care conectează 40 de Camere de Comerț Britanice și peste 10 00 de afaceri în 37 de țări.

Despre NESsT

NESsT este o organizaţie internaţională non-profit care lucrează pentru rezolvarea problemelor sociale critice din ţările în curs de dezvoltare, prin crearea şi sprijinirea întreprinderilor sociale, sub sloganul Learn to fly. De la fondarea sa în 1997, NESsT a oferit sprijin financiar şi consultanţă în domeniul afacerilor la peste 2.600 de întreprinderi sociale din 48 de ţări în Europa și America Latină.

Despre RAF

Romanian-American Foundation deschide noi oportunități în societatea română prin finanțarea de programe în domeniul antreprenoriatului, educației si dezvoltării comunitare susţinând proiecte, idei şi organizaţii cu potenţial de dezvoltare, care pot avea un impact substanţial la nivel național. Romanian-American Foundation este partenerul strategic, pe termen lung, al NESsT Romania.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.