Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calvarul pacientilor cu Covid 19 in Romania

0

In ultimele saptamani, Asociatia Colegiul Pacientilor a primit sute de sesizari telefonice din partea cetatenilor referitor la comunicarea defectuoasa a institutiilor statului ( DSP-uri, Grupul de Comunicare Strategica, Ministerul Sanatatii) cu privire la circuite si proceduri punctuale pentru persoanele infectate cu COVID 19.
Autoritatile fac apel la populatie de aproximativ 5 luni sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.
In acest moment romanii se pierd intr-un labirint al site-urilor  guvernamentale si, din lipsa de informatii structurate aglomereaza liniile telefonice ale DSP-urilor.

Din pacate, Directiile de Sanatate Publica nu raspund la telefon cu zilele sau directioneaza oamenii catre medicii de familie, iar medicii de familie la randul lor ii sfatuiesc sa sune la DSP-uri.
Oamenii sunt dezorientati si panicati pentru ca nu exista circuite clare, nu stiu ce trebuie sa faca, nu primesc raspunsuri de la autoritati.

Asociatia Colegiul Pacientilor a incercat fara succes in cursul zilei de ieri sa ia legatura cu DSP Bucuresti si cu Ministerul Sanatatii pentru a clarifica aceste aspecte. Am sunat de peste 10 ori la Ministerul Sanatatii la numarul afisat pe site pentru relatii cu publicul, precum si la DSP Bucuresti dar, din pacate, nu au raspuns la telefon.
Lipsa informatiilor clare, simple, pe intelesul tuturor si mesajele contradictorii date de autoritati sadesc neincredere si panica in randul oamenilor.

Aceste erori de comunicare ale actualilor decidenti arata lipsa unei culturi a comunicarii guvernamentale, lipsa competentelor in ceea ce priveste gestionarea si transmiterea informatiei catre populatie.
Asociatia Colegiul Pacientilor solicita  Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii sa transmita urgent si public un ghid cu proceduri clare, punctuale  pentru informarea populatiei si prevenirea raspandirii Covid 19.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.