Călătoreşte, învaţă limbi, dezvoltă-ţi competenţele! Oportunităţi SEV pentru tineri

0

 Asociaţia de Tineri din Ardeal facilitează mobilitatea internaţională a tinerilor prin intermediul unor programe care le oferă posibilitatea să viziteze ţări, să cunoască culturi noi, să înveţe diferite limbi străine, să lege prietenii şi să se dezvolte prin intermediul unor programe şi  activităţi non-formale. Toate acestea în mod gratuit şi fără taxe de participare.

Sursa: Asociatia de Tineri din Ardeal

Deoarece proiectele sunt implementate în cadrul subacţinuii Servicul European de Voluntariat al Programului Erasmus Plus, toate cheltuielile participanţilor sunt acoperite, cazarea este furnizată de organizaţia de primire şi voluntarii beneficiază de bani de buzunar şi de alocaţie pentru masă în fiecare lună.

De ce să fii voluntar? Să călătoreşti, să înveţi şi să te dezvolţi  efectuând sarcini aferente unei activităţi alese şi preferate de tine, să cunoşti persoane noi şi să acumulezi experienţă de neuitat într-un mediu internaţional

Actual 3 oportunităţi de voluntariat SEV sunt deschise pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani:

1. Cehia: 1 voluntar pentru o perioadă de 1 an, începând cu data de 1 aprile. Activitatea se concentrează în jurul sistemului de servicii sociale. Voluntarul va avea posibilitatea să coopereze cu tinerii şi copiii locali, să fie activi în domeniul asistenţei sociale, să cunoască streetwork-ul, lucrul în echipă şi cultura Rromă. Voluntarului va fi asigurată masa şi va primi 90 euro bani de buzunar în fiecare lună.

2. Belgia: 1 voluntar pentru o perioadă de 12 luni în oraşul Genk, începând cu luna iulie. Voluntarul va coopera de-a lungul activităţii lui cu tinerii şi copiii locali şi va organiza şi derula activităţi precum ateliere meşteşugăreşti, jocuri interioare şi exterioare şi activităţi ce facilitează dezvoltarea şi educarea grupurilor ţintă în cadrul unui centru de tineret. Voluntarul va fi activ 35 ore/săptămână. Voluntarul va primi alocaţie pentru masă şi 110 euro bani de buzunar în fiecare lună.

4. Polonia: 2 voluntari pentru o perioadă de 10-10 luni în Varşovia, începând cu luna septembrie. Activitatea voluntarilor se va concentra pe ajutarea copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi în special prin intermediul unor programe terapeutice (cu ajutorul echitaţiei, activităţlori meşteşugăreşti ceramice, pictatului, unor programe culinare, etc.). Voluntarii trebuie să fie deschişi şi dispuşi să lucreze cu persoane cu dizabilităţi. Voluntarii vor beneficia de alocaţie pentru masă şi 85 euro bani de buzunar în fiecare lună.

eieÎn cazul în care vreuna dintre oportunităţile de mai sus ţi-a stârnit interesul şi ai întrebări, nu ezita să ne contactezi la adresa de email office.ata@gmail.com.

Dacă doreşti să aplici la vreuna dintre programele menţionate, trimite-ne un Curriculum Vitae pe limba engleză şi o scrisoare de motivaţie în care să ne detaliezi de ce eşti potrivit pentru oportunitatea SEV pentru care aplici la adresa de email office.ata@gmail.com.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează