„Ca europeni, nu trebuie să renunţăm niciodată la valorile care sunt atât de aproape de inimile noastre, valori pe care atacul de astăzi a încercat să le submineze: libertatea presei şi de exprimare, toleranță şi respect reciproc”

0

sursa: Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania

Martin Schulz despre atentatul terorist impotriva redactiei Charlie Hebdo

unnamed
Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European:

„În numele Parlamentului European, transmit sincere condoleanțe familiilor şi prietenilor victimelor atacului terorist care a avut loc astăzi la sediul din Paris al publicației săptămânale Charlie Hebdo.

Suntem profund șocați de această crimă atroce care este un afront adus societăţii civilizate şi condamnăm fără rezerve asemenea acte de violență.

Ca europeni, nu trebuie să renunţăm niciodată la valorile care sunt atât de aproape de inimile noastre, valori pe care atacul de astăzi a încercat să le submineze: libertatea presei şi de exprimare, toleranță şi respect reciproc.

E un moment de mare tristețe care cere o reacţie puternică şi demnă. Oricare ar fi părerile şi credinţele noastre religioase, trebuie să fim puternici şi uniți împotriva acestor acte de violență. Fac un apel la toți cetățenii să apărăm împreună valorile în care credem.

De asemenea, le doresc o recuperare rapidă tuturor celor răniți.”

Declaraţia în format audio-video este disponibilă la link-ul
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I097327&sitelang=en

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează