Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse pentru studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est. Termen limita la inscrierile pentru Romania: 31 ianuarie 2012!

0

In cautarea urmelor – Studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est

Burse oferite de Fundatia Robert Bosch in colaborare cu Literaturhaus Berlin si Herta Muller.

Termen limita la inscrierile pentru Romania: 31 ianuarie 2012! Va rugam sa trimiteti dosarele la adresa: Literaturhaus Berlin Fasanenstraße 23 10719 Berlin, Germania.

Sursa: aici.

In multe tari est-europene care pana la sfarsitul anilor ’80 au fost guvernate de sisteme comuniste, trecutul recent nu a fost inca indeajuns prelucrat, analizat si discutat public. Acest lucru este valabil si pentru regimurile anterioare autoritare nationaliste si soviniste. Din aceasta cauza, in multe din aceste tari, perioade de pana la 60 de ani sunt ori lasate neacoperite din punct de vedere istoric, ori descrise prin interpretari subiective incomplete, false sau tendentioase.

In urmatorii patru ani vor fi finantate proiecte in Romania (2012/13), Bulgaria (2013), Serbia (2013/14) si Croatia (2014/15), care se ocupa de prelucrarea, analizarea si prezentarea dictaturilor din aceste tari.

Pe an pot fi acordate cate doua burse de cercetare. Fiecare bursa este dotata cu 12.000 EUR. Acordarea burselor va fi decisa de catre jurii alcatuite din personalitati competente, la care participa si specialisti din tarile participante.

Ce poate fi finantat?

Carti, documentare sau reportaje radio (de minim 60 de minute sau a caror serie depaseşte 60 de minute) pot fi finantate pausal. Bursa va urma sa acopere costurile zilnice, precum si cele legate de cercetare, analiza, calatorie si de materiale de lucru.

Termene limita pentru inscrieri:

pentru Romania – 31 ianuarie 2012

pentru Bulgaria – 30 noiembrie 2012

pentru Serbia – 30 noiembrie 2013

pentru Croatia – 30 noiembrie 2014

 

Va rugam sa trimiteti dosarele la adresa:

Literaturhaus Berlin

Fasanenstraße 23

10719 Berlin

Germania

literaturhaus@literaturhaus-berlin.de

Inscrierea va urma sa contina o bio-bibliografie, o scurta descriere a proiectului si maxim 20 de pagini de material. Este recomandat ca materialul propus sa fi primit acordul unei edituri, post de radio sau TV sau a unei firme de productie. Toate materialele pot fi trimise prin posta sau in format electronic.

Proiectele vor fi selectate pentru finantare de catre jurii independente. Deciziile juriilor vor fi facute publice in luna martie a fiecarui an. Nu se admit contestatii.

Citeste mai mult: In cautarea urmelor – Studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.