Burse pentru studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est. Termen limita la inscrierile pentru Romania: 31 ianuarie 2012!

0

In cautarea urmelor – Studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est

Burse oferite de Fundatia Robert Bosch in colaborare cu Literaturhaus Berlin si Herta Muller.

Termen limita la inscrierile pentru Romania: 31 ianuarie 2012! Va rugam sa trimiteti dosarele la adresa: Literaturhaus Berlin Fasanenstraße 23 10719 Berlin, Germania.

Sursa: aici.

In multe tari est-europene care pana la sfarsitul anilor ’80 au fost guvernate de sisteme comuniste, trecutul recent nu a fost inca indeajuns prelucrat, analizat si discutat public. Acest lucru este valabil si pentru regimurile anterioare autoritare nationaliste si soviniste. Din aceasta cauza, in multe din aceste tari, perioade de pana la 60 de ani sunt ori lasate neacoperite din punct de vedere istoric, ori descrise prin interpretari subiective incomplete, false sau tendentioase.

In urmatorii patru ani vor fi finantate proiecte in Romania (2012/13), Bulgaria (2013), Serbia (2013/14) si Croatia (2014/15), care se ocupa de prelucrarea, analizarea si prezentarea dictaturilor din aceste tari.

Pe an pot fi acordate cate doua burse de cercetare. Fiecare bursa este dotata cu 12.000 EUR. Acordarea burselor va fi decisa de catre jurii alcatuite din personalitati competente, la care participa si specialisti din tarile participante.

Ce poate fi finantat?

Carti, documentare sau reportaje radio (de minim 60 de minute sau a caror serie depaseşte 60 de minute) pot fi finantate pausal. Bursa va urma sa acopere costurile zilnice, precum si cele legate de cercetare, analiza, calatorie si de materiale de lucru.

Termene limita pentru inscrieri:

pentru Romania – 31 ianuarie 2012

pentru Bulgaria – 30 noiembrie 2012

pentru Serbia – 30 noiembrie 2013

pentru Croatia – 30 noiembrie 2014

 

Va rugam sa trimiteti dosarele la adresa:

Literaturhaus Berlin

Fasanenstraße 23

10719 Berlin

Germania

literaturhaus@literaturhaus-berlin.de

Inscrierea va urma sa contina o bio-bibliografie, o scurta descriere a proiectului si maxim 20 de pagini de material. Este recomandat ca materialul propus sa fi primit acordul unei edituri, post de radio sau TV sau a unei firme de productie. Toate materialele pot fi trimise prin posta sau in format electronic.

Proiectele vor fi selectate pentru finantare de catre jurii independente. Deciziile juriilor vor fi facute publice in luna martie a fiecarui an. Nu se admit contestatii.

Citeste mai mult: In cautarea urmelor – Studiul mostenirii totalitarismului in Europa de Sud-Est

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează