Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg

0

Burse pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg
APEL pentru CANDIDATURI deschis până la data de 3 aprilie 2016

Fundația ERSTE oferă cinci burse pentru artiști tineri și cinci burse pentru curatori tineri din Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă pentru a participa la un curs, la alegerea lor, la International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2016.

Photo Pia Streicher

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenți provenind din peste 50 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a peste 20 de cursuri ţinute la Academia de Vară de Arte Frumoase de la Salzburg. Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa cu adevărat internaţională a participanţilor.

Participanții pot alege dintr-o serie de cursuri ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg în perioada 18 iulie – 27 august 2016.

Mai multe informaţii despre cursurile pentru artişti:
http://www.summeracademy.at/COURSES-2016_230.html

Curatorii pot opta între trei cursuri, după cum urmează:

KIMBERLY BRADLEY
IMAGES INTO WORDS: WRITING ABOUT ART
08.08.2016 – 13.08.2016
http://www.summeracademy.at/Courses-2016_230_kurs497.html
ALYA SEBTI
CURATING/TRANSLATING THE POLYPHONY OF VOICES
18.07.2016 – 23.07.2016
http://www.summeracademy.at/Courses-2016_230_kurs495.html
JOANNA WARSZA
I CAN’T WORK LIKE THIS. ADDRESSING THE QUESTION OF CURATORIAL ETHICS
25.07.2016 – 30.07.2016
http://www.summeracademy.at/Courses-2016_230_kurs520.html

Pentru selectarea bursierilor, Fundaţia ERSTE formează un juriu împreună cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro şi tranzit.sk.

Bursele pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg:

• sunt concepute pentru artişti şi curatori aflaţi la începutul carierei lor;
• se adresează candidaţilor din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă;
• acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs;
• valorează între 1.000 de euro şi 1500 de euro fiecare, în funcţie de lungimea cursurilor pentru artişti sau curatori.

Pentru detalii despre posibilități de cazare , vă rugăm să urmați link-ul acesta http://www.summeracademy.at/Accommodation_95.html

Aplicaţiile trebuie să cuprindă următoarele documente:

– Formular digital completat cu următoarele informații:
date de contact (nume, adresă, e-mail, telefon, website), dacă aplicați în calitate de artist sau curator şi ce curs alegeți.
scrisoare de intenţie în care se explică de ce anume aplicaţi, ce anume aşteptaţi de la acest curs şi de ce credeţi că sunteţi potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de caractere).
scurt Curriculum Vitae informativ (max. 1 pagină);
– Portofoliu (max. 10 MB)

Formularul poate fi descărcat de aici: http://tranzit.org/en/grants/summer+academy+salzburg/call-for-applications-2016-now-open-until-3-april-2016

Notă:
Pentru ca aplicația să fie validă, aceasta trebuie să includă formularul de înscriere. Toate documentele trebuie trimise în format PDF, alte formate nu sunt acceptate.

Aplicaţiile sunt acceptate doar în limba engleză şi prin e-mail până la data de: 3 aprilie 2016.
Vă rugăm să trimiteţi aplicaţiile la: office@tranzit.org.

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Michaela Geboltsberger/ tranzit.at: office@tranzit.org

Websites:
www.summeracademy.at
www.erstestiftung.org
www.tranzit.org

tranzit
tranzit este o reţea de asociaţii civice non-profit care lucrează independent în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă în vederea consolidării scenelor locale de artă şi a activităţilor culturale. Reţeaua formează o platformă care are ca scop informarea celor care sunt activi în lumea internaţională a artei cu privire la activităţile ce au loc pe scenele de artă contemporană din Europa Centrală şi de Est. În cadrul unui colectiv format de unităţi locale autonome, tranzit cooperează dincolo de granițe precum: naţiuni, limbi, discipline, mentalităţi, istorii şi metode.

Mai multe informaţii aici: www.tranzit.org

Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE s-a format din Erste Oesterreichische Spar-Casse, prima Bancă de Economii austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii din Austria şi Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundația susţine participarea socială precum şi angajarea societăţii civile, propunându-şi să aducă oamenii împreună, să disemineze cunoaşterea istoriei recente a unei regiuni care a trecut prin schimbări dramatice după 1989. Ca şi fundaţie activă, aceasta dezvoltă proiecte proprii în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

Mai multe informaţii aici: www.erstestiftung.org

Foto: © Pia Streicher

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.