BURSA Gabriela Tudor 2015 în management cultural în valoare de 2.000 €

0

Bursa Gabriela Tudor 2015
bursagabrielatudor.wordpress.com / www.gabrielatudor.ro

Fundația Gabriela Tudor anunță lansarea unei noi burse în management cultural. Bursele „Gabriela Tudor” lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost impresar, manager cultural, consultant artistic, producător, expert & coach specializat în dezvoltare organizaționala și director al Programului Cultural Elvețian în România. Prin toate proiectele la care a contribuit sau pe care le-a inițiat, a avut a avut un rol esențial in dezvoltarea scenei artistice românești după 1990.

Mai multe informatii despre activitatea Gabrielei Tudor pot fi găsite pe site-ul memorial www.gabrielatudor.ro.

Bursa Gabriela Tudor 2015 în valoare de 2.000 €, va fi oferită unui tânăr manager/producător cultural la început de drum. Suma oferită va putea fi folosită ca o micro-finanțare pentru implementarea unui proiect cultural, pentru înființarea unui PFA/firme private/ONG cultural, plata taxelor de specializare la un master in management cultural/stagiu de formare profesionala sau ca o bursă de mobilitate.

Pentru cei interesati sa foloseasca bursa in vederea demarării unui proiect cultural, bursa va include și consultanţă gratuită în vederea implementării proiectului cultural oferită de United Experts/Fundația Gabriela Tudor. Bursierul ce va fi selecționat va avea obligaţia ca la finalul bursei să-și continue  activitatea cel puţin un an în sectorul cultural din România . Bursa Gabriela Tudor 2015 este oferită de Fundația Gabriela Tudor cu sprijinul financiar al Fundației Centrul Cultural European.

unnamed

Cei interesati de aceasta oportunitate de dezvoltare profesionala sunt invitaţi să completeze şi să trimită electronic la adresa de email cosmin(arond)gabrielatudor.ro, dosarul de candidatură în limba romana care trebuie să conţină: formularul de participare, scrisoare de intenţie in care sa fie mentionata modul in care va fi folosita bursa (maxim 1 pagina A 4), scrisoare de recomandare şi un curriculum vitae (maxim 2 pagini A4). Orice alte materiale de prezentare a proiectelor realizate şi/sau a organizaţiei în cadrul căreia activează sunt binevenite însă nu sunt obligatorii.

In 2015 se va acorda o singură bursă în management cultural, pe baza selecţiei de dosare, ce va fi realizată de către o comisie formata din Irina Cios, Aurora Kiraly şi Cosmin Manolescu. Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 30 APRILIE 2015, rezultatele selecției vor fi anunțate la finalul lunii mai 2015.

Pentru informaţii suplimentare si obținerea formularul de candidatură, cei interesați sunt invitați, să trimită un mesaj electronic la adresa cosmin(arond)gabrielatudor.ro, persoană de contact: Cosmin Manolescu.

Bursa Gabriela Tudor este singura bursă în management cultural din România. A fost lansată de Cosmin Manolescu, la puțin timp după dispariția Gabrielei Tudor. In perioada 2009 – 2012, bursa Gabriela Tudor a fost realizată in parteneriat cu Fundația Rațiu din Marea Britanie, CEC ArtsLink cu sprijinul financiar oferit de Fundația Trust for Mutual Understanding și a constat într-un stagiu de dezvoltare profesională de 4-6 săptămâni la Londra, București si Los Angeles de care au beneficiat Corina Bucea (manager www.fabricadepensule.ro), Raluca Pop (manager www.m3culture.ro), Mihaela Ion, Irina Cios (curatoare, rezidenta in Los Angeles) și Ben Pryor (curator si manager american, rezidență în Romania).

Bursa în 2013 a fost acordată lui Jean-Lorin Sterian pentru organizarea festivalului HomeFest și Ioanei Calen pentru proiectul Modulab, bursa fiind oferită în parteneriat cu Maria Rus Bojan & Fundația Project Stiching din Amsterdam. In 2014 bursa a fost acordată lui Miki Braniște (director festival Temps d’Images) și coregrafei Catherine Gallaso din New York care au beneficiat de o rezidență la New York, respectiv la Bucureșt și Cluj-Napoca.

Cele doua burse in 2014 au oferite de programul Suitcase Fund / New York Live Arts cu sprijinul financiar al Fundației Trust for Mutual Understanding în parteneriat cu New York University / Tisch School for the Arts.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.