Bursa Gabriela Tudor 2014 la New York

0

Bursele „Gabriela Tudor” lansate în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria Gabrielei Tudor, unul dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor (1957 – 2009) a fost un manager-creator de excepție care, prin iniţiativele şi proiectele realizate şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale, a avut un rol esential in dezvoltarea scenei artistice romanesti.

La cinci ani de la disparitia prematura a Gabrielei, Fundația care îi poartă numele anunță organizarea bursei în 2014 sub forma unei rezidențe la New York în perioada 14 – 26 aprilie 2014, oferite managerului cultural Nicola Braniște, președinte al Asociației Colectiv A și director al festivalului Temps d’Images in Cluj-Napoca (www.colectiva.ro),
 gabriela tudor
Rezidența de la New York este organizată în parteneriat cu Allyson Green & New York University/Tisch School for the Arts, cu sprijinul financiar al programului Suitcase Fund al organizației New York Live Arts și New York University, cu spriijn din partea Trust for Mutual Understanding New York. Aceasta bursă continuă seria unor proiecte inițiate de Gabriela Tudor la inceputul anilor ’90, cand  Gabriela prezenta în premieră la Bucuresti primul spectacol american al spectacolul companiei Amy Pivar Company (1996), organiza ateliere de dans la Bucuresti și Constanta conduse de coregrafa Donna Uchizono (1998) și demara o serie de schimburi coregrafice româno-americane.
In legătură cu participarea sa la programul Bursa Gabriela Tudor 2013, Nicoleta Braniște a spus „Consider că un om este suma întâlnirilor din viața sa. Această bursă mă duce pe un teritoriu cultural nou, mă pune în legătură cu artiști și operatori culturali americani, mă ajută să înțeleg mai bine viața socială din una din cele mai importante metropole ale lumii. Dincolo de dezvoltarea profesională, această bursă este ocazia unei schimbări de perspectivă, necesară din când în când pentru alimentarea motivației de a trăi și lucra în România.”. Pe perioada rezidenței de la New York, Nicoleta Braniște se va întâlni cu diferiți artiști și producători americani și va vizita diferite organizații americane ca Movement Research, The Chocolate Factory, New York Live Arts etc. și va face prezentări despre scena de arta contemporană din România.
Bursa Gabriela Tudor 2014 va continua cu o rezidență de doua săptămâni oferite tinerei coregrafe din New York Catherine Galasso  care va beneficia de o rezidență la București și Cluj-Napoca în perioada 15 – 29 iunie 2014. Rezidența din România va fi găzduită la București de spațiul ZonaD administrat de Fundația Gabriela Tudor (http://zonadstudio.wordpress.com/) și de Nicoleta Braniște & Asociația Colectiv A din Cluj-Napoca. Mulțumiri speciale lui Allyson Green, Dana Whitco (New York University), Marya Whethers și Carla Peterson (New York Live Arts) pentru sprijinul oferit în organizarea bursei din 2014.
Bursa Gabriela Tudor în management cultural oferă oportunități de mobilitate și dezvoltare profesională la nivel european și internațional pentru manageri culturali din România și din străinătate. Pînă în prezent au fost oferite mai multe burse sub forma unor rezidențe în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si în Romania oferite managerilor și curatorilor Corina Bucea, manager al Fabricii de Pensule (2010), Irina Cios (2011), Ben Pryor (impresar și director festival American Realness, 2011), Raluca Pop facilitator şi manager cultural (Asociația MetruCub), Mihaela Ion (curator, 2012), Ioana Calen (manager Modulab, 2013) și Jean-Lorin Sterian (teatrul Lorgean și HomeFest, 2013). De asemenea în perioada 2011 – 2013, mai multe burse de mobilitate Gabriela Tudor au fost acordate unor manageri și artiști din Cipru, Irlanda, Marea Britanie, Letonia și Turcia în cadrul programului european E-Motional Bodies & Cities.
Bursa Gabriela Tudor este o inițiativă lansată de Cosmin Manolescu și Fundația Gabriela Tudor  în 2009 la puțin timp de la plecarea prematură dintre noi a Gabrielei Tudor. Bursa a fost organizată până în prezent în parteneriat cu Fundația Rațiu Londra (2009-2012), body>data>space (2010 – 2013), ArtsLink CEC New York (2010), PS 122 (2011) cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvețian în România ( (www.pro-helvetia.ro), Ratiu Foundation, Trust for Mutual Understanding (2010), Maria Rus Bojan & Project Foundation Amsterdam precum și al unor donatori privați – Walo Landolf, Thomas Stauffer, Voicu Rădescu, Raluca Pop etc.
Mai multe informații despre viața și proiectele Gabrielei Tudor sunt disponibile pe site-ul memorial www.gabrielatudor.ro realizat de artistul Vali Chinchișan și găzduit gratuit de către firma IDILIS S.A.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.