Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucovina Ultra Rocks – 105km pentru MagicEDU

0

Crisan Pop Vlad Adrian, 32 de ani, Alergător de ultramaratoane, ambasador Magic

Vlad Pop a dus numele MagiCAMP din Cluj până la Polul Nord -via Ungaria, Austria, Croația, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Africa de Sud, China.

De șase ani, de când a pășit prima oară în ”tabăra care i-a schimbat viața”, plăcerea de a alerga a căpătat un scop nobil: susținerea copiilor aflați în suferință.

Este felul lui de a mulțumi pentru cele mai importante lecții de viață pe care le-a primit de la acești copii.
„În momentul în care îi ajuți pe alții, ești mult mai fericit și mai împăcat cu tine. Am realizat că fiecare suntem aici pentru un scop și că dacă am ajutat măcar un copil să aibă medicamente sau să participe gratuit în tabăra MagiCamp nu am trăit degeaba. Și am mai învățat că lucrurile bune pe care le faci ți se întorc, mai devreme sau mai târziu”.
Fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui. Sau cum atât de frumos îi spune Raluca, soția lui, și ea om Magic: “Vlad, pașii tăi dau aripi copiilor”.
Iar când simte că nu mai poate, când picioarele îi sângerează de arșiță sau degerături și trupul începe să cedeze sub efort, oboseală, foame și temperaturi extreme și alunecă în halucinații, copiii aceștia devin aripile lui și îi poartă pașii mai departe -mica sirenă cu ochi albaștri, băiatul în scaun cu rotile care visa să fie fotbalist, anii de copilărie țintuiți la pat de perfuzii chinuitoare, ochii secați de lacrimi ai părinților, bilețelele primite de la copii în Poșta MagiCamp, pe care le ia cu el în fiecare cursă deși le știe pe de rost.

Cum? Cum să poată el să nu mai poată, să renunțe? El, care are picioare, și mâini, și e în putere. Gândul ăsta îl însoțește prin deșerturi de nisip sau de gheață și-l împinge mai departe.
Și tot gândul ăsta îl ține și pe loc. Când a avut ocazia să emigreze în America, cu Loteria Vizelor, a ales să rămână aici. A ales Loteria Viselor.

„Am ajuns la concluzia că doar rămânând aici putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem cele mai mari obiective. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează exact așa cum te aștepți. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”.

Iubirea lui a învins frica. Vlad doar aleargă, nu fuge.

A rămas într-o țară cu multe motive de fugit încotro vezi cu ochii, pentru că și de-ar fi fugit nu s-ar mai fi putut ascunde nicăieri de amintirea copiilor pentru care oamenii ca el sunt vitali.

În ultimii șase ani, banii strânși de Vlad Pop din sudoarea ultramaratoanelor la care a alergat și generozitatea celor care au crezut în el și în proiectele Magic au asigurat transportul și zile de neuitat în MagiCAMP pentru sute de copii cu diagnostic oncologic și 100 de burse educaționale MagicEDU, în valoare de 600.000 de lei, menite să prevină abandonul școlar al acestor copii.

În plus, coordonează împreună cu soția sa MagicHOME-ul de la Cluj (cazarea gratuită a copiilor veniți la tratament la Clinica de Pediatrie 2) și Magic Box (cutiile de alimente trimise lunar către de familii din Transilvania cu copii grav bolnavi).
Ce ziceți, o fi suficientă iubire să inspire și pe alții să-și învingă frica, să rămână, să viseze, să creadă și să ajute la schimbare?

Photo credit: Weronika Murray Photography

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.