Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BRD susține participarea a 5 echipe de robotică din România la un schimb educațional la Paris în cadrul Sezonului România-Franța

1

O delegație formată din 5 echipe de robotică din România va participa, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, la un schimb educațional la Paris, în perioada 9-13 ianuarie 2019, în cadrul programului „Robotique, un nouveau sport d’equipe”. Organizat în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație și Școala Americană din Paris, programul inițiat de BRD se desfășoară în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și contribuie la dezvoltarea comunitații de robotică și a educației STEM în România.

Delegația participantă la schimbul educațional din Franța este formată din elevi și profesori din echipele de robotică Decebal Tech (Deva), Harambe Cartel (Arad), Esentza Robotics (Beclean), Carpathian Wolves (Baia Mare) și Brickbot (Focșani), active și în programul BRD FIRST Tech Challenge România 2019, organizat de Asociația Nație prin Educație cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

Implicarea BRD în programul «Robotique, un nouveau sport d’equipe» are la bază un interes legitim din partea noastră, atât ca susținător activ al educației STEM din România, cât și ca partener și mecena al Sezonului România – Franța, care a debutat la finalul anului trecut. Pentru BRD, Sezonul este o oportunitate de a găsi noi direcții de dezvoltare a programelor de cultură și de educație pe care le inițiem sau le susținem, și concret, în acest caz, de dezvoltare a noii generații de creatori de tehnologie din România, a declarat Roxana Miloș, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

Schimbul educațional se va desfășura în două tururi, în perioada ianuarie-mai 2019, în Paris și în București. Programul elevilor români la Paris constă într-o serie de experiențe și vizite în hub-uri pariziene de tehnologie, cum ar fi laboratoarele de robotică de la Strate School of Design și ENSTA University, vizite la CITE de Science și StationF, cât și o întalnire la Institutul Cultural Român din Paris cu reprezentanții Association Caliban și ai Școlii Americane din Paris.

Returul programului va include prezența echipei de la Școala Americană din Paris la Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge România, în perioada 21-25 martie 2019, cât și o conferință în hub-ul de robotică MINDCRAFT din campusul IMST (Politehnica București), cu tema „Robotique, un nouveau sport d’equipe”.

Programul „Robotique, un nouveau sport d’equipe” face parte din angajamentul BRD – Groupe Société Générale de a participa la dezvoltarea tinerei generații de creatori de tehnologie din Romania, sub platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Ca actor în societate, BRD investește în proiecte din domeniul culturii, educației și sportului privilegiind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o noua generație și aduc valoare pe termen lung. Plecând de la convingerea că educația are cel mai mare impact asupra viitorului societății, banca își orientează eforturile și resursele pentru a construi sau susține programe care schimbă felul în care copiii sunt pregătiți pentru viitor. BRD este partener pentru profesori și școala românească în programe precum Scoala9, Fizica Altfel sau Aspire for Teachers. În aceeași măsură, BRD crede în inovație și în capacitatea tinerilor de a schimba viitorul cu ajutorul tehnologiei (platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD, cea mai mare competiție națională de robotică – BRD FIRST Tech Challenge, laboratorul de robotică deschis la Universitatea Politehnică din București). Totodată, promisiunea BRD se regăsește și în programe de dezvoltare a spiritului antreprenorial al tinerilor, prin parteneriatul cu Innovation Labs, unul dintre cele mai programe de pre- accelerare de business din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

 1. avatar
  Macelaru Gabriela on

  Buna ziua,.

  Ma numeac Macelaru Gabriela, sunt profesor de.limba engleza. Predau de opt.ani.in sistemul educational de stat fara sa imi gasesc locul. Asa ca m-am gandit ca poate altele shnt sferele in care copiii au nevoie de mine si.de serviciile mele. Asadar, va stau la dispozitie si daca aveti nevoie de mine, va rog sa ma contactati Sunt si eu singur intretinator si stiu ce inseamna greutatile.

  Cu stima,

  Gabriela Macelaru
  0736 539167

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.