Brain Awareness Week 2015

0

Fundația Estuar susține Brain Awareness Week 2015

În perioada 16 – 22 martie 2015 se sărbătorește Brain Awareness Week – Săptămâna Internațională de Conștientizare a Creierului.

Evenimentul este organizat anual în întreaga lume, la inițiativa Fundației Dana din Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu organizații și instituții din peste 82 de țări. În acest an Săptămâna Creierului împlinește 20 de ani iar Fundația Estuar este parteneră a evenimentului în România.

Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globală pentru a crește gradul de conștientizare publică despre creierul uman, precum și despre cercetările din domeniu.

Timp de o săptămână, la jumătatea lunii martie, în orașele în care există centre ale Fundației Estuar, vor fi organizate workshop-uri despre activitatea creierului, bolile psihice și disfuncționalitățile creierului, evenimente de tip Porți Deschise în centrele sociale, campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, antrenamente cognitive și exercitii pentru creier, ateliere recreative de fotografie, tai-chi, pictură și jocuri.

Sănătatea mintală este de multe ori neglijată, însă este la fel de importantă ca orice altă ramură a sănătății omului.

Datele oficiale arată că cel puțin unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieții, estimându-se că aceste cifre vor crește în următorii 30 de ani. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare și are o incidență de trei ori mai mare decât cancerul. Mulți dintre cei ale căror probleme sunt identificate, primesc tratament de la medicul generalist și doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.

estuarFundația Estuar este, de peste 21 de ani, una dintre cele mai active organizații care militează pentru drepturile persoanelor cu probleme de sănătate mintală. Organizația deține cinci centre sociale: în București, Cluj Napoca, Giurgiu și Ploiești și un centru de tip Club House în Sectorul 6 din Capitală. În cadrul acestora activează atât specialiști (psihologi, psihiatri, asistenți sociali, consilieri juridici), cât și voluntari.

Organizația oferă și servicii de consiliere psihologică, socială, psihiatrică, prin intermediul unui centru național de consiliere telefonică – prin intermediul unui număr de telefon (031.40.11.444 – număr fără suprataxă, disponibil național, de luni până vineri, de la 9 la 17) şi online – prin e-mail consiliere@estuar.org, servicii care sunt oferite gratuit în cadrul proiectului ”Servicii sociale despre și pentru sănătate mintală”.

Programul evenimentului poate fi găsit la acest link: estuar.org, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/events

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează