Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bookcrossing – celebra biblioteca volanta gratuita si club de lectura online, incepand de Vineri, 19 noiembrie, si in Romania – o initiativa radio Romania Cultural

0

V-a placut vreodata o carte atat de mult incat sa vreti sa o citeasca cat mai multi oameni, si sa puteti face schimb de impresii cu ei? Daca da, s-ar putea sa va intereseze foarte mult un proiect care se lanseaza si in Romania week-end-ul acesta.

Bookcrossing (www.bookcrossing.com) este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. În prezent, www.bookcrossing.com are peste 814.000 de utilizatori înregistraţi şi a fost subiectul a mii de articole de presă, în întreaga lume. Proiectul a stârnit în mod special un interes în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

Cum functioneaza: cineva lasă într-un loc public stabilit ca „punct de tranzit“ o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească (punct de tranzit poate fi o cafenea, un autobuz, parc; in Romania deocamdata doar Metrorex, RATB si Muzeul Taranului Roman vor colabora in cadrul proiectului, urmand ca si alte locatii sa devina „statii“Bookcrossing).

Pentru a face din ea subiectul unui thread online, ea trebuie inregistrata pe site-ul bookcrossing. Pe una dintre copertele cărţii trebuie trecut codul sub care cartea este înregistrata pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni.

Dacă găsiţi, si cititi o carte Bookcrossing puteti comunica cu toti cei care au citit, sau vor citi cartea, lasand un mesaj pe thread-ul cartii, din pagina bookcrossig. Dupa ce ati citit-o, repuneţi-o în circulaţie, în orice spatiu de tranzit aflat la indemana.
Acest proiect va fi  lansat in Romania de Radio Romania Cultural, in cadrul Targului de carte Gaudeamus, ca o modalitate originala prin care Radio România Cultural iniţiază campania de încurajare a lecturii în România.

sursa si foto: radioromaniacultural.ro

(E. Mavrodin)

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.