Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bolt lansează categoria Bolt Protect pentru curse mai sigure

0

Bolt, principala companie de ride-hailing din Europa lansează categoria Bolt Protect, care include autovehicule prevăzute cu un paravan protector, între bancheta din spate a pasagerilor și scaunele din față. Această măsură de precauție introdusă de Bolt ca urmare a epidemiei COVID-19 are scopul de a oferi o protecție suplimentară pasagerilor și șoferilor și de a reduce posibilitatea de răspândire a virusului.

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a spus: “În urma relaxării restricțiilor și a înlocuirii stării de urgență cu starea de alertă, o parte dintre clienții obișnuiți ai platformei noastre își vor relua activitatea. Am folosit aceste săptămâni pentru a ne pregăti cât mai bine și a lua măsuri de siguranță suplimentare pentru protecția lor. Nimic nu este mai important pentru noi decât sănătatea șoferilor parteneri și a clienților lor.

Crearea acestei noi categorii, Bolt Protect, poate să ajute la reducerea riscului de răspândire a virusului și nu implică niciun cost suplimentar pentru pasageri. Dar asta este doar una dintre măsurile de precauție necesare dintr-o serie extinsă. De aceea, recomandăm cu tărie tuturor șoferilor și pasagerilor noștri să urmeze sfaturile Ministerului Sănătății și să-și ia măsurile de sănătate necesare, la nivel individual.”

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, COVID-19 poate fi transmis de la persoanele infectate cu picături expulzate prin strănut sau tuse. Foliile de plastic de protecție instalate între partea din față și partea din spate a habitaclurilor automobilelor din categoria Bolt Protect ajută la limitarea fluxurilor de aer dintre șofer și pasageri. Măsurile suplimentare includ ventilația corespunzătoare a mașinilor pe parcursul deplasărilor și între acestea, precum și curățarea și dezinfectarea periodică a mânerelor ușilor și a locului din spate.

Bolt a pus la dispoziția șoferilor săi un ghid pas cu pas despre cum pot construi și instala o folie de protecție și i-a instruit cu privire la ventilația și curățarea corespunzătoare a mașinii Primii șoferi care respectă cerințele noii categorii vor fi încurajați cu un bonus suplimentar la câștigurile lor.

Bolt Protect este disponibil momentan doar pentru clienții Bolt din București. Pasagerii pot alege noua categorie atunci când comandă o mașină în aplicația Bolt. Numărul pasagerilor care folosesc noua categorie este limitat la 2, dat fiind că ei pot călători doar pe bancheta din spate.

De altfel, acesta este și numărul maxim de pasageri permis, conform reglementărilor în vigoare în țară.

Despre Bolt

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Mai multe informații: www.bolt.eu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.