Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bogdan Marcu cu bicicleta in Africa din Cairo pana in Cape Town

0

Bogdan Marcu este  un aventurier pasionat de calatoriile pe 2 roti.Timp de 10 ani el a calatorit prin mai multe tari ale Europei si ale Africii de Nord cu mototcicleta, insa anul trecut s-a hotarat sa schimbe motocicleta cu bicicleta, traversand Africa din Cairo pana in Cape Town.

IMG_7523

Aceasta calatorie a inceput pe data de 20 octombrie 2016 si pana in prezent Bogdan a pedalat prin Egipt, Sudan,Uganda, Kenya,Tanzania, Malawi, Zambia ,Botswana si in prezent este in Namibia
In Egipt a pedalat singur, insa si escorat de politie, fiind nevoit insa sa ia si trenul din Al-Minya pana in Luxor.A vizitat piramidele si Sfinxul, Muzeul Egiptean, templul din Luxor, Valea Regilor, Karnak-ul, trecand prin orsele de pe malul Nilului pana in Aswan.De-acolo a luat feribotul pana in Sudan in Wadi Halfa, unde s-a bucurat de opsitalitatea sudanezilor.In Khartoum a fost nevoit sa schimbe Etiopia cu Uganda pentru ca nu s-a acordat viza, asa ca a zburat pana in Entebe, urmand apoi sa intre in Kenya, trecand linia Ecuatorului.

IMG_4327 IMG_4824 IMG_4991

Pentru doua saptamani l-a insotit si Loredana, in Tanzania si Zanzibar unde au pedalat impreuna aproximativ 350 km.Au cumparat pentru ea o bicicleta cu 70 USD si au vandut-o la jumatate de pret.In acest timp au fost amandoi in safari in Parcul National Mikumi, au pedalat impreuna pe malul Oceanului Indian, urmand apoi sa strabata Zanzibarul pe doua roti.

In Malawi Bogdan a avut mai multe probleme cu bicicleta, drept pentru care a fost nevoit la intrarea in Zambia sa ia autocarul pana in Lusaka.Acolo timp de 2 saptamani a asteptat vizele pentru Namibia si Africa de Sud si a primit janta de care avea nevoie pentru a-si repara bicicleta si a-si continua calatoria.

Inainte sa treaca granita din Zambia in Botswana, Bogdan a mers la Cascada Victoria-bijuteria Africii, de unde este si filmuletul de mai jos:

Calatoria lui va merge mai departe, urmand ca pana la inceputul lunii iunie , Bogdan sa ajunga in Cape Town cu steguletul tricolor la bicicleta.

Toate povestile lui cat si fotografiile despre acesta aventura le puteti urmari pe
www.bikeinafrica.com

Ultima postare este :
http://www.bikeinafrica.com/pana-la-windhoek-prin-tara-gardurilor/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.