Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biodeck te provoacă să-ți faci partea și să trăiești o lună #iuliefărărisipă

0

Acceptă provocarea #Iuliefărărisipă

Biodeck te provoacă să-ți faci partea și să trăiești o lună #iuliefărărisipă

Iulie este aici și odată cu ea și provocarea #iuliefărăplastic. Anul ăsta, Biodeck îți propune să îți faci partea și să încerci o nouă provocare. Ai o nouă șansă să începi o călătorie spre un viitor mai sustenabil, mai bun. Provocarea se numește #IulieFărăRisipă și începe chiar acum.

#Iuliefărărisipă poate suna a ceva greu de realizat, însă nu e deloc așa. Să trăiești o lună fără risipă nu înseamnă că trebuie să renunți la micile tale bucurii zilnice. O lună fără risipă înseamnă să te uiți cu alți ochi la lucrurile pe care obișnuiai să le faci până acum, să ai o abordare mai conștientă a alegerilor tale ca și consumator. E vorba despre a face alegeri mai bune.

Un stil de viață #fărărisipă presupune să trimiți cât mai puține deșeuri la groapa de gunoi, să reciclezi cât mai mult posibil, să repari, să reutilizezi sau să donezi ceea ce nu-ți mai folosește. E ca o mantra pe care ți-o spui zilnic: Redu, Refolosește, Reciclează, Repară, Refuză.

O lună fără risipă înseamnă, practic, să refuzi ambalajele care nu sunt necesare, să acorzi prioritate obiectelor pe care le ai deja, reparându-le, să găsești idei creative de a refolosi obiectele care și-au epuizat un ciclu de viață. Implică o mai bună organizare, însă odată ce devine obișnuință, va fi mult mai ușor să realizezi ce ți-ai propus.

Schimbările sunt mai ușoare atunci când suntem mai mulți. Încurajează un prieten sau doi să se alăture provocării. Devino inspirație pentru cei din jur, povestește-le despre schimbările pe care le produci, discutați despre dificultățile pe care le întâmpinați, găsiți împreună soluții. Dă mai departe leapșa #iuliefărăplastic. Postează pe facebook sau instagram o poză cu schimbările pe care le faci pentru un viitor mai sustenabil. Folosește #IulieFărăRisipa pentru a-i inspira și pe alții.

La finalul lunii, vei vedea că schimbarea e posibilă, că nu a fost așa de greu și, poate, vei vrea să faci mai mult. Poate îți vei reduce amprenta de carbon și vei provoca mai puțină poluare.

Ce spui, ești destul de curajos pentru a accepta provocarea de a trăi o lună #IulieFaraRisipa?

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.