Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bilanțul triatlonului românesc, în 2018: 13 medalii la Campionatele Mondiale și Europene

0
 • Triatloniștii români au obținut patru medalii de aur, trei de argint și șase de bronz
 • Sportivii au reprezentat România la 24 de competiții internaționale de prim rang
 • Federația Română de Triatlon a asigurat șapte stagii de pregătire, dintre care patru au avut loc în afara țării

București, 3 decembrie 2018Federația Română de Triatlon anunță astăzi bilanțul anului 2018, iar cel mai prolific an din istoria triatlonului românesc a adus nu mai puțin de 13 medalii, la Campionatele Mondiale și Europene de profil.

După ce am investit în a aduce România pe harta mondială a triatlonului – anul acesta am fost gazda unul Campionat Mondial și 2019 va aduce în țară două Campionate Europene – suntem mândri să vedem și rezultate frumoase, concretizate în medalii, cu precădere la categoriile U23, Cadeți și Juniori, lucru ce arată că unul dintre cele mai tinere sporturi din țară are un viitor promițător”, declară Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Astfel, patru medalii de aur au fost castigate de:

 • Robert Tămirjan, la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, Campionatele Europene de Winter Triathlon, Campionatele Mondiale de Cross Triathlon – secțiunea Paratriatlon;

 • Antoanela Manac, la Campionatele Europene de Aquathlon – secțiunea U23.

Medaliile de argint au fost obținute de:

 • Edit Vakaria, la Campionatele Europene de Winter Triathlon – secțiunea U23;

 • Antoanela Manac, la Campionatele Europene de Cross Triathlon – secțiunea U23;

 • Echipa de Ștafetă Mixtă, la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon – secțiunea Juniori.

De asemenea, bronzul a fost adus de:

 • Edit Vakaria, la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon – secțiunea U23;

 • Daniel Attila, la Campionatele Europene de Cross Duathlon – secțiunea U23;

 • Antoanela Manac, la Campionatele Europene de Aquathlon – secțiunea Elite, Cupa Africii;

 • Erick Rogoz, la Balcaniada de Triatlon – secțiunea Juniori;

 • Sara Szabo, la Balcaniada de Triatlon – secțiunea Cadeți.

Sportivii au reprezentat România la 24 de competiții internaționale de prim rang, pe parcursul acestui an: trei Campionate Mondiale, cinci Campionate Europene, un Campionat Balcanic, un concurs de calificare la Youth Olympic Games, patru Cupe Mondiale și 10 Cupe Continentale.

Federația Română de Triatlon a asigurat, pentru sportivi, trei stagii de pregătire în țară, precum și patru stagii în afara României, în: Italia, Spania, Grecia și Bulgaria. Bugetul Federației a fost, în 2018, de aproximativ 700.000 de lei.

La nivel intern, Federația a organizat nouă campionate naționale, trei circuite naționale și 14 competiții de profil iar, pe plan international, România a fost gazda Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon, a două Cupe Europene de Juniori – la Tulcea și în București, precum și a unei etape XTERRA, cel mai mare circuit de Cross Triathlon, la nivel global.

Mai mult, România așteaptă 200 de sportivi din 15 țări, la ediția din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon ce va avea loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în 22-24 februarie.

România va organiza anul viitor, tot în premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.

Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon, al cărei sponsor oficial este Enel România, are ca obIectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.