Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Beneficiile participării la stagii de voluntariat în străinătate prin Programul Erasmus Plus

0

OPORTUNITĂȚI PENTRU TINERI ÎN PORTUGALIA, FINLANDA, BULGARIA, GERMANIA ȘI ESTONIA!

Tinerii între 17 și 30 ani care nu dispun de loc de muncă, nu studiază în momentul de față sau pur și simplu doresc o schimbare în viața lor, pot participa la stagii de voluntariat în stăinătate. De ce merită să ia parte la un proiect de Serviciu European de Voluntariat? Deoarece, ca voluntari, tinerii au ocazia să-și dezvolte numeroase competențe pe care le pot valorifica în viitor în viața personală și profesională, să învețe limbi străine, să lege prietenii, să călătorească, să cunoască țări și culturi noi! Toatea acestea având costurile acoperite conform regulilor de finanțare ale Programului Erasmus Plus. Programul asigură voluntarilor transportul dus-întors (o singură dată), cazarea, alocație de masă și bani de buzunar lunar.

Volunteer

Asociația de Tineri din Ardeal facilitează participarea tinerilor la stagii SEV în mai multe țări. În acest moment organizația este în căutarea de tineri motivați și activi care și-ar dori să participe la stagii de voluntariat în Portugalia, Finlanda, Bulgaria, Germania sau Estonia.
1. Orășelul Amarante din Portugalia așteaptă un tânăr/o tânără pentru a întregi grupul de voluntari proveniți din mai multe țări ale Europei. Programul va începe în februarie și va dura un an, concentrându-se pe activități legate de programele centrului de tineret și ale intituțiilor locale, de permacultură, de comerțul echitabil.
2. Doi voluntari se pot alătura în februarie unui proiect în Finlanda, unul în Kokkola pentru 9 luni pentru organizarea unor ateliere legate de media și unul în Virrat pentru 6 luni pentru derularea de ateliere în conexiune cu natura și școala de tabără.
3. O organizație din Bulgaria așteaptă doi voluntari începând cu luna martie pentru stagii SEV cu o durată de 9 luni. Voluntarii vor putea alege între două tipuri de activități: amenajarea și lucrul într-un centru ecologic și oferirea de suport în activitățile asociației de primire.
4. Un tânăr/o tânără poate pleca în Germania în martie pentru 7 luni pentru a desfășura activități pentru tinerii și copiii din Oberhof și pentru a oferi suport în organizarea mobilităților internaționale.
5. Un voluntar interesat de activități de asisitență socială poate lua parte începând cu luna septembrie la un stagiu SEV de 9 sau 11 luni în Estonia la una dintre instituțiile care se ocupă cu grupuri vulnerabile.

Persoanele interesate de aceste oportunități pot afla mai multe informații despre programe și despre modalitatea de aplicare pe pagina web a asociației sau trimițând un email pe office.ata@gmail.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.