Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BBC și Radio România la conducerea Radio Drama Group al EBU

0

Producătorii de teatru radiofonic din ţările membre ale Uniunii Europene de Radio (EBU) s-au întrunit la Praga, între 21 și 22 aprilie, în cadrul atelierelor bienale care anul acesta au avut ca temă atragerea publicului tânăr către producția radiofonică. La sfârșitul lucrărilor au avut loc alegerile pentru noua componență a grupului Radio Drama al EBU. Președintă a fost aleasă Alison Hindell – BBC (Marea Britanie ), iar vicepreședinte Attila Vizauer – Radio România.

Ceilalți membri ai grupului sunt: Dmitriy Nikolaev RTR (Rusia), Reto Ott, RTS/DRS (Elveția), Katerina Rathouská, CR (Republica Cehă), Kevin Reynolds, RTÉ (Irlanda), Ekkehard Skoruppa, ARD/SWR (Germania), Soila Valkama, YLE (Finlanda), Marie Wennersten, SR (Suedia).

Rezultatul alegerilor subliniază aprecierea pe care membrii EBU o au pentru activitatea Radio România, pentru susținerea inovației și explorarea noilor forme de expresie radiofonică.

Radio România organizează anual Grand Prix Nova, un festival afirmat în spaţiul cultural european şi mondial. Tema aleasă, inovaţia, a impulsionat creatori de pretutindeni să caute originalitatea în expresia sonoră, să exploreze tehnic şi auctorial noi dimensiuni ale spectacolului acustic. Grand Prix Nova aduce la Bucureşti personalităţi marcante, freelanceri sau reprezentanţi ai posturilor prestigioase de radio în jurul unei competiţii cu miza importantă a trofeelor festivalului.

Producțiile Teatrului Național Radiofonic au obținut de-a lungul timpului mai multe premii la prestigioase competiții internaționale și sunt întotdeauna foarte așteptate și apreciate de ascultătorii Radio România.

De asemenea, în permanență Teatrul Național Radiofonic dezvoltă proiecte dedicate elevilor și studenților pentru a-i familiariza pe aceștia cu acest mijloc de comunicare artistică.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.