Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BASF și Mazza Innovation utilizează o tehnologie de extracție a plantelor unică și prietenoasă cu mediul

0

BASF și Mazza Innovation au anunțat semnarea unui acord exclusiv, pe termen lung, prin care compania canadiană va furniza companiei BASF extracte de plante, pentru ca aceasta să dezvolte noi soluții pentru cosmetice. Mazza produce extractele de plante utilizând propria tehnologie patentată, PhytoCleanTM. Această metodă unică de extracție, bazată pe apă, concentrează bioactivii într-un mod foarte prietenos cu mediul înconjurător.

„De peste 50 de ani, experții noștri în știință lucrează în linia întâi a tehnologiilor de extracție a plantelor, evaluând în mod constant noile evoluții în acest domeniu, cu scopul de a îmbunătăți atât durabilitatea procesului, cât și precizia extracției, urmărind moleculele-cheie de la baza materialelor vegetale”, spune David Hérault, Director of Research & Development în cadrul BASF Beauty Creations. „Parteneriatul cu Mazza ne permite să ne extindem în continuare gama cu ingrediente active de ultimă generație și să ne sprijinim clienții în satisfacerea cererii tot mai mari pentru produse eficiente și produse în mod natural.”

Metoda PhytoClean este o modalitate ecologică de a produce ingrediente bio-active standardizate, din biomasa plantelor. Prin schimbarea polarității apei utilizând temperatura și presiunea, metoda PhytoClean evită utilizarea solvenților de extracție convenționali.

„Câștigăm, astfel, acces la substanțe fitochimice precum compuși fenolici, polizaharide și glicozide, care contribuie la activitatea biologică a extractului de plante”, spune Benjamin Lightburn, CEO Mazza Innovation.

Procesele noi de extracție reprezintă un mijloc important de explorare a soluțiilor pe bază de plante de ultimă oră și de înaltă performanță, în domenii precum activii anti-îmbătrânire.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.

Despre Mazza Innovation

Mazza Innovation Ltd. este specializată în extracția compușilor bioactivi, inclusiv polifenoli, alcaloizi, glicozide și carbohidrați de specialitate – ingrediente ideale pentru utilizarea în alimente funcționale, suplimente alimentare, coloranți și arome alimentare naturale și produse de înfrumusețare. Ingredientele Mazza sunt 100% extracte din plante care nu conțin compuși cu rol de agent sau solvenți reziduali. Cu sediul în Vancouver, Canada, portofoliul de ingrediente Mazza câștigător de premii oferă producătorilor posibilitatea de a răspunde cererii consumatorilor pentru produse cu etichetă curată, respectând simultan obiectivele de business privind durabilitatea și eficiența economică. Vizitați https://www.mazzainnovation.com/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.