Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BASF și Fabbri Group dezvoltă folii transparente certificate, pentru ambalarea alimentelor proaspete

0

– Combinația ideală care asigură materialului permeabilitatea la aer, performanța mecanică și aspect comercial.

– Material compostabil certificat conform standardelor pentru compostare industrială și domestică.

– Inovația contribuie la reducerea deșeurilor alimentare, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la promovarea reciclării organice

Ludwigshafen/Vignola, 6 februarie, 2020 – Companiile BASF și Fabbri Group au dezvoltat o soluție durabilă pentru folia transparentă utilizată la ambalarea alimentelor proaspete. Folosind materialul certificat compostabil ecovio® de la BASF, Grupul Fabbri produce folia transparentă biodegradabilă Nature Fresh. Fructele de mare, carnea dar și fructele și legumele pot fi înfoliate manual sau cu echipamente automate de ambalare. De asemenea, este posibilă și ambalarea industrială cu folie elastica (stretch). Aceasta este prima folie transparentă din material compostabil, certificată, care îmbină permeabilitatea ce asigură alimentelor proaspete un termen de valabilitate prelungit, cu transparența și proprietăți mecanice excelente necesare ambalării automată. Nature Fresh este o folie cu certificare de tip food-contact”, care respectă standardele americane și europene.

Cu acest profil, folia transparentă ajută la păstrarea alimentelor proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp în comparație cu alternativele din clorură de polivinil (PVC) utilizate, cum ar fi polietilena (PE).

După utilizare, Nature Fresh poate fi transformat în compost împreună cu orice deșeuri alimentare – compost casnic sau compost industrial – în conformitate cu legislația națională. Astfel, permite reciclarea organică și ajută la închiderea circuitului alimentar, contribuind la o Economie Circulară.

Folia transparentă este o peliculă subțire, flexibilă, care este utilizată în principal pentru ambalare și este aplicată printr-un proces de întindere. Înfolierea se poate realiza manual sau cu ajutorul unor echipamente speciale. Folia Nature Fresh, realizată din ecovio®, este alternativa certificată conpostabil la foliile transparente din PVC și PE utilizate până acum pentru ambalarea alimentelor proaspete. Caracteristicile sale generale – proprietăți mecanice precum rezistența la întindere și alungire, permeabilitatea, transparența peliculei, estetica – elasticitate și caracteristici anti-aburire – sunt comparabile cu cele ale foliilor similare din PVC. În același timp, ecovio® prezintă o permeabilitate la vapori mai bună decât PE, fapt care este esențial pentru ambalarea optimă a alimentelor proaspete.

Carsten Sinkel de la Global Business Development Biopolymers, BASF spune: „Observăm o piață în schimbare, care caută alternative la PVC, standardul de performanță de astăzi pentru ambalarea produselor proaspete. Foliile PE nu au aceleași proprietăți, reducând termenul de valabilitate al alimentelor proaspete ambalate. Acest lucru generează emisii de gaze cu efect de seră provenite din deșeurile alimentare. De exemplu, la nivel global, fructele și legumele aruncate sunt responsabile pentru 33% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din deșeurile alimentare. Soluția noastră certificată compostabil ecovio® permite producerea unei folii extensibile, care prelungește valabilitatea alimentelor proaspete și, în același timp, după utilizare, poate fi transformată în compost, împreună cu deșeurile organice.” Directiva-cadru a Uniunii Europene privind deșeurile promovează soluții pentru reducerea deșeurilor alimentare și creșterea colectării deșeurilor organice.

Pentru a găsi formula perfectă pentru un material durabil, cu proprietăți excelente de ambalare și împachetare, BASF și Fabbri Group și-au unit forțele. Stefano Mele, CEO la Fabbri Group: „Noua abordare a Fabbri în privința sustenabilității este combinarea soluției Nature Fresh cu noile noastre echipamente Automac NF, astfel încât industria ambalajelor alimentare să aibă de două ori mai multe beneficii: o folie transparentă inovatoare și un proces mai simplu de folosire a ei.

În acest fel, folia noastră transparentă, certificată compostabil, poate fi utilizată împreună cu tăvi și etichete de același fel, pentru a avea un ambalaj ce poate fi integral transformat în compost.”

Grupul Fabbri oferă Nature Fresh în patru opțiuni: ca role pentru mașini de ambalare – manuale sau automate – pentru industria alimentară, ca role jumbo, pentru HoReCa, pentru convertori, precum și ca role pentru ambalare manuală, de uz casnic.

Informații suplimentare găsiți pe: www.ecovio.basf.com și www.gruppofabbri.com

Despre BASF

În cadrul BASF, dezvoltăm chimia viitorului. Noi îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 122.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 63 mld. € în 2018. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA . Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.

Despre Fabbri Group

Cu o istorie de peste 60 de ani, Fabbri Group este lider industrial internațional în producția și vânzarea de mașini de ambalare, pelicule, software, servicii, piese de schimb pentru ambalaje alimentare proaspete, cu o atenție deosebită în ceea ce privește problemele de sustenabilitate. Cu aproximativ 500 de angajați, 160 de brevete acordate în diverse țări și 5% din cifra de afaceri investită în cercetare și dezvoltare, oferim soluții industriei de procesare a alimentare și pentru retail care acoperă toate sectoarele alimentare. Grupul nostru include 4 unități de producție (3 în Italia, 1 în Elveția) și 9 companii de vânzări și servicii din Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, Elveția, Rusia. Activ în aproximativ 80 de țări din întreaga lume prin intermediul a 95 de companii partenere specializate, Fabbri Group se remarcă pentru grija acordată nevoilor pieței. Aflați mai multe pe www.gruppofabbri.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.