Balaurul de Romania! Cea mai noua specie de dinozauri din lume!

0

In Romania avem un nou balaur! Nu, nu este o gluma cu accente politice sau TV. Este vorba despre o specie noua de dinozauri descoperita pe teritoriul Romaniei!

Oamenii de stiinta au descoperit cu surprindere, dupa ce au asamblat scheletul fosilizat al unui velociraptor descoperit in Romania, ca se afla in fata unei noi specii de dinozaur carnivor, care a trait in Europa in urma cu 70 – 80 de milioane de ani, potrivit unui studiu publicat luni si citat de AFP.

O noua specie de dinozaur a fost descoperita in Romania: Balaurul Bondoc

„Asteptam acest lucru de mult timp si aceasta asteptare a produs o surpriza interesanta”, explica Mark Norell, presedintele diviziei de paleontologie a Muzeului american de istorie naturala si unul dintre co-autorii studiului publicat de Analele Academiei Nationale Americane a Stiintelor (PNASS).

Acest dinozaur biped, botezat „Balaur bondoc”, era ‘indesat’ si avea o pereche de gheare la membrele posterioare, cu care prindea prada. Animalul ar fi putut atinge o dimensiune de 1,80 – 2,10 metri, cu tot cu coada.

Povestea dinozaurului romanesc continua pe hotnews.ro

foto Florin Ghinda, 2009

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează