Balaurul de Romania! Cea mai noua specie de dinozauri din lume!

0

In Romania avem un nou balaur! Nu, nu este o gluma cu accente politice sau TV. Este vorba despre o specie noua de dinozauri descoperita pe teritoriul Romaniei!

Oamenii de stiinta au descoperit cu surprindere, dupa ce au asamblat scheletul fosilizat al unui velociraptor descoperit in Romania, ca se afla in fata unei noi specii de dinozaur carnivor, care a trait in Europa in urma cu 70 – 80 de milioane de ani, potrivit unui studiu publicat luni si citat de AFP.

O noua specie de dinozaur a fost descoperita in Romania: Balaurul Bondoc

„Asteptam acest lucru de mult timp si aceasta asteptare a produs o surpriza interesanta”, explica Mark Norell, presedintele diviziei de paleontologie a Muzeului american de istorie naturala si unul dintre co-autorii studiului publicat de Analele Academiei Nationale Americane a Stiintelor (PNASS).

Acest dinozaur biped, botezat „Balaur bondoc”, era ‘indesat’ si avea o pereche de gheare la membrele posterioare, cu care prindea prada. Animalul ar fi putut atinge o dimensiune de 1,80 – 2,10 metri, cu tot cu coada.

Povestea dinozaurului romanesc continua pe hotnews.ro

foto Florin Ghinda, 2009

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează