Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite

0

Mai presus de vorbe sunt faptele.

AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite

București, 30 iulie 2020

În plin context pandemic, când capacitatea de funcționare a spitalelor este semnificativ redusă, AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite.

Începând cu 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație medicală gratuită în cele 16 orașe incluse în caravana medicală de anul acesta.

Este al patrulea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă oră va străbate țara alături de medici specialiști care vor oferi consultații senologice gratuite. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile.

CancelCancer este despre ambiția și perseverența de a duce mai departe o inițiativă socială, despre a ne uni forțele și gândurile bune pentru a demonstra că implicarea poate schimba în roz orice statistici nefavorabile. Contextul pandemic este unul extrem de dificil pentru toată lumea, însă – pentru persoanele care nu mai pot ajunge la un control medical ori pentru persoanele a căror stare de sănătate depinde de posibilitatea realizării unui control medical la timp – situația este dramatică. Alături de Kaufland România, partenerul nostru, am decis că este esențial să continuăm caravana și anul acesta, luând însă în calcul, cu o rigoare desăvârșită, toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii Coronavirus”, spune Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE.

Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere, în care trebuie să avem grijă de noi, de cei dragi, dar și de comunitatea largă; în care purtarea unei măști de protecție și spălatul mâinilor reprezintă gesturi de prețuire a celor din jur, iar implicarea companiilor este esențială pentru a traversa mai ușor aceste momente. Kaufland România a înțeles că acest an este despre sănătate înainte de toate. Suntem bucuroși că putem fi alături de AVON și în 2020, oferind consultații senologice gratuite în parcările magazinelor noastre din țară”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o inițiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Anul acesta proiectul se desfășoară în trei etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, cea de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru perioada 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1500 de femei vor beneficia, în 2020, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul:

Mediaș 31 iulie-2 august

Deva 3-5 august

Alba Iulia 6-8 august

Zalău 9-11 august

Carei 12-14 august

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei cu privire la normele de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar:

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00

Ziua 2/oraș: 10:00-19:00

Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.

***

Despre AVON

AVON este prezent de 23 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață.

Timp de peste două decenii, AVON a investit constant în campaniile sociale pe care le susţine, Campania Respectului şi Campania pentru Sănătatea Sânilor, ce combat violența domestică și cancerul la sân, donând peste 3,5 milioane de euro pentru a sprijini proiecte dedicate acestor cauze sociale.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 132 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.