Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au mai ramas cateva zile pana la finalizarea inscrierilor in programul “Inventeaza-ti Viitorul!”

0

Perioada de inscriere in programul national de burse “Inventeaza-ti Viitorul!” se apropie de final. Astfel, elevii si studentii care doresc sa devina bursieri in acest program in anul scolar/universitar 2011 -2012 pot trimite dosarele de candidatura pana la data de 15 martie. Fundatia Dinu Patriciu ofera lunar, pe durata intregului an scolar sau universitar 5.000 de burse pentru liceeni, 500 de burse pentru studenti si 100 de burse lunare pentru studentii din Republica Moldova care studiaza in Romania. Cuantumul unei burse pentru liceeni este de 200 de lei pe luna, iar pentru studenti de 300 de lei.

Pana acum, in cei patru ani de la lansarea programului au fost sprijiniti 15.017 bursieri din randul elevilor si 1.644 bursieri studenti. Bugetul total investit pana in prezent in burse este de 31.469.400 Ron, echivalentul sumei de 7.391.173 Eur.

Sunt considerati eligibili cetatenii romani, inmatriculati in anul scolar sau universitar curent ca elevi in clasele VIII-XII sau ca studenti in ciclul de licenta (la cursuri de zi) in scolile, liceele si universitatile din reteaua educatiei nationale si care indeplinesc urmatoarele conditii: au media ultimilor doi ani de studiu cel putin egala cu 9, mediile semestriale la purtare pentru ultimii doi ani de studiu egale cu 10 si venitul lunar net pe membru de familie este de cel mult 400 de lei.

Bursele “Inventeaza-ti Viitorul!” pentru cetatenii moldoveni sunt oferite acelor tineri care nu au dubla cetatenie moldo-romana si care la data inscrierii sunt deja studenti, la zi, intr-o universitate de stat sau privata din Romania si nu sunt in an terminal. De asemenea, programul se adreseaza elevilor moldoveni aflati in ultimul an de liceu (in R.Moldova sau Romania) care doresc sa-si continue studiile la o universitate din Romania. Pentru a fi considerati eligibili candidatii trebuie sa aiba in ultimii doi ani de studiu o medie cel putin egala cu 9 si venitul net lunar pe membru de familie trebuie sa fie inferior pragului de 1.500 de lei moldovenesti.

Modalitati de inscriere: toti candidatii vor completa o fisa de inscriere online disponibila pe site-ul fundatiei la pagina programului (www.fundatiadinupatriciu.ro), iar apoi vor expedia Fundatiei Dinu Patriciu in termen de 15 zile de la completarea fisei (dar nu mai tarziu de 15 martie – data postei) dosarele de candidatura. Lista detaliata a documentelor ce trebuie sa fie incluse in dosar se regaseste pe pagina web mentionata mai sus. Programul Inventeaza-ti Viitorul! este destinat doar acelor elevi care doresc si intentioneaza sa dobandeasca o formatie preuniversitara si universitara completa. Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intentioneaza sau nu reusesc sa-si continue studiile la liceu, sau elevii de clasa a XII-a care nu doresc sau nu reusesc sa isi continue studiile la facultate. Candidaturile vor fi evaluate in perioada 16 martie – 15 iulie 2011 iar rezultatele vor fi facute publice pe site-ul fundatiei la data de 18 iulie 2011 cand va fi afisata lista bursierilor elevi si la 1 octombrie 2011 – cand va fi afisata lista studentilor admisi in program. Prin intermediul programului “Inventeaza-ti Viitorul!” se urmareste sprijinirea tinerilor cu rezultate deosebite la invatatura care se afla in risc de abandon scolar din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Alte detalii despre program pot fi accesate aici: www.fundatiadinupatriciu.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.