Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au mai rămas 2 săptămâni pentru înscrierea ideilor de afaceri în tehnologie în Intel Business Challenge Europe 2014

0

Intel® şi Junior Achievement Romania promovează a treia ediție în parteneriat a Intel® Business Challenge Europe (IBCE 2014), cea mai mare competiţie europeană de planuri de afaceri în tehnologie.

Participanţii vor intra în contact cu antreprenori şi mentori internaţionali pentru a dezvolta un plan de afacere care poate obţine finanţare de la investitori globali.

Câştigătorii vor intra în finala europeană pentru calificarea într-un executive program în Silicon Valley.

6 echipe din România s-au calificat în finala europeană în ultimele 3 ediții, iar Gameleon a intrat și în finala internațională din Silicon Valley.

Candidaţii din România se pot înscrie până în data de 15 iune la www.intelchallenge.eu

Intel-Business-Challenge-Europe

Competiţia Intel Business Challenge Europe 2014 premiază idei de afaceri inovatoare bazate pe tehnologii din domenii ca software, aplicaţii pentru telefonia mobilă, electronică, robotică, energie şi generare de energie, biotehnologie şi nanotehnologie. Competiţia include şi o secţiune specială Oameni şi societate, destinată antreprenorilor sociali care folosesc tehnologia ca un instrument pentru soluţionarea unor probleme globale.

Pentru antreprenorii în tehnologie din România, IBCE  a oferit experianța finalei europene unui număr de 6 echipe în ultimele ediții 2 ediții ale finalei europene, iar în ediția din 2013 Gameleon s-au calificat până în finala globală din Silicon Valley, unde au câștigat 10 000 USD și premiul pentru cea mai bună prezentare.

Participarea este deschisă tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, studenţi sau care au absolvit studii universitare de cel mult 4 ani. Propunerile eligibile includ afaceri aflate în stadiul de concept, cât şi startupuri care nu au trecut de primele etape de atragere de finanţare. Informaţii detaliate despre eligibiltate şi criteriile de evaluare sunt disponibile în regulamentul competiţiei.

Înscrierea în competiţie a echipelor din România este deschisă până la 15 iunie 2014 şi presupune 3 pași:

  • deschiderea unui cont pe platforma Milestone Hero, dedicată competiției
  • înscrierea unui abstract de descriere a ideii de afacere de maxim 1 pagină
  • înscriere unui scurt video pitch și a unui model de afacere

Formularul de înregistrare şi informaţii despre calendarul competiţiei sunt disponibile la www.intelchallenge.eu

Compania Intel sponsorizează proiectul şi îl organizează în parteneriat cu INVESTIN High Tech Foundation, iar Junior Achievement-Young Enterprise este partenerul strategic al competiţiei la nivel european.

Mai multe informaţii sunt disponibile la www.intelchallenge.eu sau www.jaromania.org (secţiunea “Noutăţi”, pentru informaţii în limba română).

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com, http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Junior Achievement – Young Enterprise România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri. 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.