Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au inceput inscrierile la START! Business

0

Tinerii antreprenori: De ce să nu fii unul dintre ei?

Au inceput înscrierile la START! Business, programul care învaţă tinerii să devină antreprenori, oferindu-le consultanţă specializată şi bani pentru a începe afacerea la care visează. Banca Comercială Română (BCR), partenerul programului, oferă studenţilor care intră în acest program materiale informative şi o platformă de colaborare online, sprijinul consultanţilor voluntari, burse şi sustinerea fianciară pentru participarea la o competiţie europeană cu finala la Madrid.

“Am învăţat că succesul unei afaceri depinde de o variabilă fundamentală – calitatea celui care o conduce. […] În ziua de azi, companiile comercializează aceleaşi produse/servicii, dispun de aceeaşi tehnologie şi au aproape aceleaşi puncte de vânzare. În fond, cei care fac diferenţa sunt întreprinzătorii. Şi de ce să nu fiu şi eu unul dintre ei?” declara Ana Mihalache după câştigarea premiului Antreprenoriat în turism cu FunFly, afacerea de zboruri de agrement prezentată de echipă în finala ultimei ediţii, desfăşurată la Palatul Parlamentului în mai 2010.

Junior Achievement România, în parteneriat cu BCR, oferă studenţilor (19 – 26 ani) de la toate facultăţile oportunitatea de a “deveni unul dintre ei” prin participarea la ediţia 2010 – 2011 a programului START! Business. Participanţii vor învăţa ce înseamnă să iniţiezi o afacere experimentînd în echipă lansarea uneia, dar se adresează şi celor care şi-au început drumul, în competiţia asociată programului putând participa şi echipe de studenţi care şi-au lansat deja afacerea de cel mult 1 an.

“Participarea la START! Business oferă o experienţă cât mai reală de antreprenoriat, dar, în acelaşi timp, ne asigurăm că participanţii pot să parcurgă procesul de lansare la fel de uşor ca studenţii din alte ţări europene unde există un cadru special pentru tineri. Astfel, tinerii se pot concentra pe învăţare şi testarea ideilor fără barierele birocratice şi financiare obişnuite,” spune Lucian Grămescu, coordonatorul proiectului din partea Junior Achievement Romania.

Pe parcursul programului, participanţii vor beneficia de sfaturile practice şi experienţa de afaceri a consultanţilor voluntari din BCR, care oferă gratuit suport şi informaţii din perspectiva de profesionişti din mediul de afaceri.

“BCR sustine dezvoltarea mediului de afaceri din România în toate stadiile lui. Programul Start!Business ne oferă posibilitatea să îi găsim şi să îi susţinem încă de la inceput pe antreprenorii de mâine. Voluntarii din BCR,  care cunosc foarte bine calităţile unei afaceri reuşite, vor da cele mai bune sfaturi practice, iar noi vom susţine financiar implementarea ideilor participanţilor. Avantajul cel mai mare al acestui program, este posibilitatea de a pune în practică efectiv ideile de afaceri pe care tinerii le au şi de a experimenta cum funcţionează în mod real o afacere” a declarat Ana Ilinca Macri, şef departament Relaţii Comunitare BCR.

Participanţii au şansa de a câştiga premii pentru lansarea lor ca antreprenori în cadrul competiţiei Compania Anului. Finala va avea loc în aprilie, în cadrul Târgului Absolvenţilor 2011, la Sala Palatului. Premiile cele mai dorite sunt bursele oferite cu sprijinul BCR, pentru participare la finala Europe Enterprise Challenge de la Madrid (iunie 2011), respectiv sprijinirea celui mai sustenabil produs/serviciu cu 2.500 EUR.

Mai multe informaţii despre programul START! Business şi participarea la competiţia Compania anului sunt disponibile la www.startbusiness.jaromania.org.

Banca Comercială Română (BCR), un membru important al Erste Group, este Nr.1 pe piaţa serviciilor financiare din România – cu active de peste 68 miliarde RON (16 miliarde EUR) la 31 martie 2010 – banca Nr.1 dupa numărul de clienţi – peste 4,6 milioane clienţi persoane fizice şi companii – şi Nr.1 în activităţile de creditare şi economisire. Reţeaua de filiale BCR acoperă întreaga suprafaţă a României cu 665 de agenţii retail şi 48 centre comerciale pentru companii.

JA-YE Europe (www.ja-ye.org), din care face parte şi Junior Achievment România (www.jaromania.org)  este cel mai mare furnizor de produse şi servicii educaţionale din Europa, care a implicat 3.1 milioane de tineri din 38 de ţări în 2009. Finanţat de companii, instituţii, fundaţii şi persoane fizice, JA-YE aduce împreună sectorul public şi cel privat pentru a oferi elevilor şi studenţilor programe educaţionale de calitate, în care să înveţe în mod practic despre companii, antreprenoriat şi economie. Programele JA-YE sunt recunoscute de către Directoratul General al Întreprinderilor al Comisiei Europene drept „Cea mai bună practică în educaţia anreprenorială”. JA-YE Europe este subsidiară europeană a JA Worldwide.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.