Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile la concursul mass-media SALUT!

0

Prima competiție mass-media din România pe teme legate de migrație a luat startul în ziua de 7 septembrie 2015! Organizatorul concursului SALUT! este Fundația ICAR, organizație care, de peste 20 de ani, acordă gratuit servicii medicale, psihologice, sociale și consiliere juridică victimelor torturii, relelor tratamente și încălcării drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt foști deținuți politici, refugiați, solicitanți de azil, migranți fără documente și alți migranți.

Logo-ICAR-eng
La concurs pot participa jurnaliști din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajați ai unei organizații de presă sau jurnaliști freelance, precum și bloggeri. Participanții pot înscrie în competiție articole print sau online publicate în limba română, în media tipărită sau online (bloguri și site-uri de specialitate – jurnalism, migrație, cultură, drepturile omului etc.), materiale video și materiale audio difuzate pe un post radio/TV românesc, în intervalul 1 iulie 2014 – 1 noiembrie 2015.

Categorii de concurs:
• Presă scrisă și agenții
• Radio
• Televiziune
• Online și multimedia

Înscriere:
Nu există taxă de înscriere, participarea este liberă.
• Înscrierile se fac electronic. Participanții vor trimite la adresa concurs@icarfoundation.ro, direct sau prin transfer online, următoarele: copii ale materialelor depuse pentru concurs: înregistrare, scan/fotocopie, link (cu dovada datei de publicare); formularul de înscriere completat (se poate descărca de pe site-ul icarfoundation.ro și de pe pagina de facebook a proiectului, www.facebook.com/SALUT.ICAR; un scurt CV.
• Un participant se poate înscrie la mai multe categorii de concurs și poate înscrie cel mult 2 materiale la fiecare categorie.
Participanții vor primi confirmarea înscrierii pe adresa de e-mail furnizată.
Juriu
Articolele/materialele înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din cinci membri: doi jurnaliști, un reprezentant al comunităților de migranți din România, un reprezentant al organziatorului și un reprezentant al unei organizații internaționale în domeniul migrației.

Premii
Premiile oferite în cadrul concursului mass-media SALUT! au o valoare totală de 2.200 de euro. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda Premiul categoriei și două mențiuni.
Premiul categoriei: un aparat din categoria electronice (unul dintre cele de mai jos), diplomă și materiale promoționale
• Aparat foto
• Tabletă
• Laptop
• Camera video

Mențiune: diplomă și materiale promoționale (șapcă, tricou, pix etc.)

Câștigătorii premiilor oferite în cadrul acestui concurs nu au posibilitatea de a primi contravaloarea în bani a premiilor sau schimbarea acestora cu alte bunuri și nici nu pot solicita schimbarea caracteristicilor obiectelor acordate ca premii.
Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii care va fi organizată în data de 10 decembrie 2015, în Studioul Horia Bernea al MNȚR.
Pentru detalii, criterii de participare, tematică de concurs și alte informații importante, vă rugăm să citiți cu atenție regulamentul de concurs, disponibil pe site-ul Fundației ICAR, pe site-ul MNȚR și pe pagina de Facebook a proiectului.

Calendarul concursului:
• 7 septembrie – 7 noiembrie: înscrierea materialelor în concurs
• 8 noiembrie – 8 decembrie: evaluarea materialelor, jurizare
• 10 decembrie – ceremonia de decernare a premiilor

Competiția de față este parte a proiectului SALUT – Suntem Acasă în locul Unde Trăim, derulat de Fundația ICAR, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), în perioada 1 iulie 2015 – 29 februarie 2016, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.