Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au fost selectați finaliștii pentru Competiția Europeană de Inovare Socială: ‘Noi Modalități de Creștere’

0

Finaliștii anului 2015 ai Competiției Europene de Inovare Socială au fost selectați din lista de 30 de semifinaliști și un total de peste 1400 de aplicanți din mai mult de 40 de țări.

Competiția din acest an a căutat în mod specific idei care să promoveze ”Noi Modalități de Creștere” în societatea Europeană. Ideea din spatele competiției este să creeze și să permită noi modalități de creștere economică care pot crea schimbări sistemice și un impact pozitiv asupra societății.

Competition-logoIdeile selectate au potențialul de a aduce valoare indivizilor, comunităților, țărilor și chiar unor regiuni întregi, și să reflecte probleme și înrijorările din centrul multor vieți ale europenilor. Inovațiile doresc să creeze soluții și să răspundă unor preocupări, precum cea a îmbătrânirii populației, risipa de mâncare, producție durabilă, agricultură organică și accesibilitate.

Finaliștii provin din mai multe țări europene, precum Belgia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia și Poland, și ideile lor reflectă creativitatea unei generații de europeni care au trăit în perioada de creștere și ascensiune și au o viziune pentru inovare și pentru a crea un model de creștere mai sustenabil:

Cei 30 de semi-finaliști au participat la academia de mentoring din Viena în luna Septembrie, unde au lucrat alături de experți în inovare socială, pentru a-și perfecționa ideile și dezvolta planul de business înainte de a-l prezenta juriului. Juriul este format din inovatori sociali de succes din toate zonei Europene, care evaluează în mod critic puterea fiecărui plan de business și care au selectat cele mai promițătoare 10 idei.

Agata Stafiej-Bartosik, membru al juriului și Director de Program pentru Polonia a comentat: “Cred că pot vorbi în numele tuturor atunci când spun că a fost o misiune dificilă aceea de a selecta doar 10 finaliști – am fost inspirați de calitatea semi-finaliștilor, precum și de viziunea sau determinarea pe care le-au demonstrat prin propunerile lor. Este fantastic să vedem oameni care inovează în toată zona Europei, aceste proiecte au un potențial real pentru o creștere sustenabilă și un viitor pozitiv. Felicitări tuturor finaliștilor!”

Gabriela Sonnleitner, CEO al Magdas Social Business mărturisește: “A fost o reală plăcere să fim gazdele pentru academia de mentorat la hotelul nostru din Viena. La rândul nostru, am fost selectați ca finaliști pentru competiția din anul 2013 – nu am câștigat la acel moment, dar drumul până acolo și sprijinul pe care l-am găsit participând la această competiție ne-a ajutat să ajungem acolo unde suntem astăzi – un business social de success, care oferă oportunități de angajare pentru refugiați. Competiția Europeană de Inovare Socială este despre identificarea ideilor grozave și, chiar dacă nu toate vor fi câștigătoare, faptul că sunt selectate ca semi-finaliști sau finaliști este un câștig fantastic. Mergi înainte cu încredere – organizația ta poate și va schimba lumea, puțin câte puțin și este o întreagă rețea acolo în Europa pentru a te sprijini.”

Cei zece finaliști vor concura pentru șansa lor de a câștiga unul din cele trei premii de €50,000 la ceremonia din Bruxelles din data de 25 noiembrie. Înscrierile la acest eveniment se pot realiza pe pagina: bit.ly/EUSICawards

Urmăriți competiția pe Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.