Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au fost lansate Bursele Gaia pentru romanii ce vor sa schimbe lumea prin voluntariat in Africa sau India

0

Au fost lansate Bursele Gaia pentru romanii ce vor sa schimbe lumea prin voluntariat in Africa sau India.

Universitatea pentru Co-Operare si Dezvoltare Internationala (CICD) din Marea Britanie a lansat Bursele Gaia ce ofera romanilor ce doresc sa aiba un impact pozitiv in lume, oportunitatea de a studia in Anglia pentru 5 luni si de a face voluntariat in Africa sau India pe programe educationale sau de sanatate.

Bursele Gaia acopera integral costurile proiectului ce includ taxele de studiu, bani pentru activitati culturale si bani de buzunar in perioada de studii, cazarea si mancare in Anglia cat si in timpul stagiului de voluntariat din Africa sau India. Cei interesati de aceasta oportunitate unica pot aplica online pe site-ul Organizatiei (http://www.cicd-volunteerinafrica.org/top-menu/apply-now) sau pentru orice fel de intrebare dan@joincicd.org

Mai multe detalii despre Bursele Gaia puteti gasi aici: http://www.cicd-volunteerinafrica.org/programmes-cicd/gaia-environmental-course

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 21 luni si bursa incepe in Februarie 2018.
– 5 luni de studii în relații internaționale in Hull, Anglia pe tema diferentei dintre țările bogate si cele sărace ce pregateste participantii la program  pentru perioada de voluntariat in Africa sau India.

– 2.5 luni fundraising pentru perioada de investigatii si calatorii
– 2.5 luni calatorii si investigatii in Africa sau Asia.

– 6 luni de voluntariat în Africa sau India (la alegere)
– 5 luni de studii și examene pentru „ A-certificate” si prezentari in diferite tari in Europa.

Singurul roman din acest program si fost bursier Gaia la CICD este Mahulet Dan, un tanar de 27 de ani ce s-a alaturat programului in aprilie 2016 Acesta ii indeamna pe romanii ce vor sa se implice activ in probleme globale sa aplice la programul Organizatiei pentru Co-Operare si Dezvoltare Internationala:

 „Inca de pe bancile facultatii mi-am dorit sa fac un stagiu de voluntariat si sa pun umarul la o schimbarea in bine a planetei. Am aflat de programul si misiunea CICD, am aplicat si am fost acceptat. Consider ca sunt multi alti romani ce doresc sa contribuie prin voluntariat la crearea unei lumi mai bune si mi-as dori sa aplice la acest proiect.”

Organizatia pentru Co-Operare si Dezvoltare Internationala a fost infiintata in 1998 pentru a pregati persoane de toate varstele si  profesii variate. Un filozof înțelept a spus odată: „Pentru a investiga o problemă este de a o rezolva”. Același lucru este valabil și pentru provocările cu care ne confruntăm în deceniile care vor urma. Facem acest lucru la CICD. Toate programele noastre sunt solid fondate pe realitatea de azi și privind spre viitor. Este esențial ca noi să trăim și să lucram în mod colectiv. Problemele cu care ne confruntăm sunt prea mari pentru a fi rezolvate de un singura persoana.

Mai multe detalii despre CICD puteti citi pe website-ul organizatiei: http://www.cicd-volunteerinafrica.org

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.