Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ați dezvoltat un produs tehnologic inovator? RICAP vă sprijină să îl comercializați la nivel internațional!

0

S-au deschis aplicațiile la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP)! Sunt invitați să aplice toți antreprenorii din România care au dezvoltat o tehnologie inovativă, fie că este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultură, ICT sau orice alt domeniu tehnologic!

 RICAP

Aplicațiile se fac online, în perioada 3 iunie – 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro.

Mai multe informații despre procesul de aplicare vor fi disponibile și în cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defășura în București (11 iunie, ora 18.00, TechHub), Timișoara (12 iunie, ora 18.00, City Business Centre), Brașov (16 iunie, ora 14.00, Hotel Kronwell), precum și în alte orașe care vor fi anunțate în curând. Înregistrări la evenimente se fac pe site-ul: http://ricap.ro/blog/evenimente/

RICAP este un program care susține antreprenorii români cu tehnologii inovative să ajungă pe piața internațională cu produsele lor. Pe toată durata programului, participanții selectați vor avea acces la vasta rețea internațională adusă de partenerul amercian, Larta Institute, vor beneficia de oportunități de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialiști din SUA și România și vor dezvolta instrumente în vederea comercializării.

”După prima ediție a programului RICAP, avem confirmarea existenței unui ecosistem emergent de inovare în România. În această perioadă, am avut privilegiul să lucrăm alături de companiile inovatoare selectate în program și să construim împreună perspective trainice pentru internaționalizarea acestor oaze de excelență. Pragmatismul și experiența partenerilor noștri americani de la Larta Institute, cuplate cu înțelepciunea unor mentori locali de excepție, au dus deja la stabilirea unor contacte strategice care vor pune umărul la propulsarea inovării românești în prim planul tranzacțiilor la nivel internațional.” – Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general GEA Strategy& Consulting.

Antreprenorii pot aplica online prin completarea unui scurt formular, care cuprinde informaţii de bază despre profilul organizaţiei, echipa de management, tehnologia şi piaţa în care activează, nevoile consumatorului și obiectivele de comercializare

După un proces de evaluare, 15 antreprenori cu tehnologii inovative vor fi selectați pentru a participa în program începând cu luna septembrie.

Despre RICAP

Aflat la a doua ediție, RICAP a susținut deja 15 inovatori, care au devenit membri ai unei rețele internaționale, au parcurs un intens program de mentorat, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri și au beneficiat de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.

Recomandăm RICAP tuturor companiilor care se străduiesc să creeze și să aducă pe piață produse inovatoare.” Daniel Homorodean, Arxia, antreprenor participant la RICAP Ediția 1.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală şi Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation. RICAP construieşte pe expertiza acumulată timp de 20 de ani de Larta Institute prin susţinerea a circa 9.700 de inovatori din 18 țări, precum şi pe experienţa membrilor CRIDL şi Gea Strategy & Consulting în sprijinirea antreprenoriatului din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.