Ați dezvoltat un produs tehnologic inovator? RICAP vă sprijină să îl comercializați la nivel internațional!

0

S-au deschis aplicațiile la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP)! Sunt invitați să aplice toți antreprenorii din România care au dezvoltat o tehnologie inovativă, fie că este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultură, ICT sau orice alt domeniu tehnologic!

 RICAP

Aplicațiile se fac online, în perioada 3 iunie – 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro.

Mai multe informații despre procesul de aplicare vor fi disponibile și în cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defășura în București (11 iunie, ora 18.00, TechHub), Timișoara (12 iunie, ora 18.00, City Business Centre), Brașov (16 iunie, ora 14.00, Hotel Kronwell), precum și în alte orașe care vor fi anunțate în curând. Înregistrări la evenimente se fac pe site-ul: http://ricap.ro/blog/evenimente/

RICAP este un program care susține antreprenorii români cu tehnologii inovative să ajungă pe piața internațională cu produsele lor. Pe toată durata programului, participanții selectați vor avea acces la vasta rețea internațională adusă de partenerul amercian, Larta Institute, vor beneficia de oportunități de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialiști din SUA și România și vor dezvolta instrumente în vederea comercializării.

”După prima ediție a programului RICAP, avem confirmarea existenței unui ecosistem emergent de inovare în România. În această perioadă, am avut privilegiul să lucrăm alături de companiile inovatoare selectate în program și să construim împreună perspective trainice pentru internaționalizarea acestor oaze de excelență. Pragmatismul și experiența partenerilor noștri americani de la Larta Institute, cuplate cu înțelepciunea unor mentori locali de excepție, au dus deja la stabilirea unor contacte strategice care vor pune umărul la propulsarea inovării românești în prim planul tranzacțiilor la nivel internațional.” – Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general GEA Strategy& Consulting.

Antreprenorii pot aplica online prin completarea unui scurt formular, care cuprinde informaţii de bază despre profilul organizaţiei, echipa de management, tehnologia şi piaţa în care activează, nevoile consumatorului și obiectivele de comercializare

După un proces de evaluare, 15 antreprenori cu tehnologii inovative vor fi selectați pentru a participa în program începând cu luna septembrie.

Despre RICAP

Aflat la a doua ediție, RICAP a susținut deja 15 inovatori, care au devenit membri ai unei rețele internaționale, au parcurs un intens program de mentorat, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri și au beneficiat de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.

Recomandăm RICAP tuturor companiilor care se străduiesc să creeze și să aducă pe piață produse inovatoare.” Daniel Homorodean, Arxia, antreprenor participant la RICAP Ediția 1.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală şi Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation. RICAP construieşte pe expertiza acumulată timp de 20 de ani de Larta Institute prin susţinerea a circa 9.700 de inovatori din 18 țări, precum şi pe experienţa membrilor CRIDL şi Gea Strategy & Consulting în sprijinirea antreprenoriatului din România.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează