Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Astăzi este ziua surdocecității!

0

Sense Internațional România lansează o campanie de conștientizare,  alături de Călin Goia de la Voltaj

Ziua de 27 iunie este dedicată la nivel mondial unei figuri reprezentative pentru lumea surdocecității (deficiență de văz și de auz) – Helen Keller, care în ciuda lipsei totale a văzului și auzului, a devenit scriitoare, militantă pentru drepturile omului și o adevărată sursă de inspirație pentru toți din jur. Fundația Sense Internațional România, singura organizație din România care lucrează împreună și pentru copiii și tinerii cu surdocecitate din țară, marchează această zi prin lansarea campaniei de informare și conștientizare asupra acestei deficiențe, alături de Călin Goia.

Calin Goia - Campanie Sensabilitate

Călin a fost de acord să se implice în această campanie și să se pună câteva ore în pielea unei persoane cu surdocecitate, totul luând forma unui joc, Sensabilitate, care a implicat lipsa văzului şi a auzului.

Imaginează-ți cum ar fi să trăiești așa o viață întreagă și nu câteva ore cât a durat jocul meu. Imaginează-ți o zi obișnuită – să-ți faci o cafea, să mergi în parc, să comunici. Eu am încercat asta pentru câteva ore și m-am simțit total pierdut.

Am intrat într-o lume tare apăsătoare. Cu atât mai mult puterea oamenilor cu surdocecitate e de admirat. Află și tu mai multe despre surdocecitate accesând sensabilitate.ro” – Călin Goia.

Materialul video este realizat în cadrul proiectului Sensabilitate, o inițiativă a Fundației Sense Internațional România, finanțat de către Fundația Orange, prin programul de Finanțare Lumea prin culoare și sunet, ediția 2016.

Video-ul campaniei poate fi accesat aici – https://youtu.be/KDr60y2tZEo

Despre surdocecitate

Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe. Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate.

Despre Sense Internațional România

Sense Internațional România este o organizație românească înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale din țara noastră. Prin programe la nivel național ce promovează intervenția timpurie la nou-născutul cu deficiențe senzoriale, educarea copiilor cu surdocecitate/DSM și oferirea de servicii vocaționale și de pre-profesionalizare, SIR reușește cu succes să aducă o schimbare în bine în viața a sute de persoane cu acest tip de dizabilitate. Viziunea Sense International România este o lume în care toți copiii și adulții cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societății.

Mai multe informații despre organizație puteți găsi aici: www.surdocecitate.ro şi www.sensabilitate.ro

Despre Fundația Orange

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Ne propunem să ajutăm aceste persoane să comunice și să relaționeze, pentru a se integra în societate și pentru a trăi mai bine. Fundația Orange realizează proiecte de filantropie în beneficiul persoanelor dezavantajate. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, dezvoltăm proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane. http://www.fundatiaorange.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.