Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia React si Vodafone Romania lanseaza o noua etapa a programului “O sansa pentru viata”

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange, Asociatia React si Vodafone Romania anunta lansarea unei noi etape a programului “O sansa apentru viata” 

·         Aceasta etapa presupune  renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, organizarea a 100 de sesiuni mobile de donare benevola de sange la nivelul intregii tari si difuzarea unui spot TV de promovare a donarii benevole

·         La nivel international, Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine promovarea donarii de sange benevole, sigure si fara recompense materiale,14 iunie fiind Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

sidebar_map

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, sarbatorita de Organizatia Mondiala a Sanatatii pe 14 iunie, Asociatia React si Vodafone Romania anunta lansarea unei noi etape in cadrul programului national de donare de sange “O sansa pentru viata”.

Demarat in 2008, “O sansa pentru viata” este cel mai amplu program national de donare de sange care a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. Nevoia de sange si produse sanguine sigure este in crestere in fiecare an astfel incat sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care doneaza din responsabilitate fata de semeni si societate. Noua etapa a programului national de donare de sange “O sansa pentru viata” raspunde acestei nevoi prin cele trei componente ale sale: lansarea unui spot TV pentru promovarea donarii de sange neremunerate, renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, astfel incat donatorii sa poata dona in conditii depline de siguranta si confort si organizarea unei caravane mobile in cadrul careia publicul larg va putea dona sange fara a primi recompense materiale.

Centrul de Transfuzii Bucuresti este cel mai mare centru de transfuzii din tara, care asigura zilnic necesarul de sange pentru mai mult de 800 de pacienti din spitalele capitalei. In Anul 2012 Asociatia React si Vodafone Romania au renovat parterul centrului si l-au dotat cu aparatura informatica moderna. Astazi va fi demarat procesul de renovare si recompartimentare pentru etajul 1 – cabinetele de consultatii, cele doua sali de donare, blocul de prim ajutor etc.

Caravana mobila se va deplasa  in 100 de locatii la nivelul intregii tari  pana la finalul anului 2013 si vizeaza in principal publicul altruist, tinerii din intreaga tara dispusi sa contribuie la salvarea de vieti omenesti.

Pe situl www.pentruviata.org va fi publicat programul caravanei, cu orasele si adresele exacte unde se va realiza recoltarea de sange. De asemenea, cei care doresc, se pot inscrie ca potentiali donatori pe siteul programului www.pentruviata.org urmand a fi contactati pentru o programare a donarii in cadrul caravanei.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan „Avem nevoie de mai multi donatori benevoli”. Colectarea de sange de la donatorii voluntari, neremunerati, reprezinta piatra de temelie a oricarui sistem transfuzional care isi propune sa asigure in conditii de siguranta cantitatea de sange si preparate sanguine necesara spitalelor. In 2011, aproape 83 de milioane de pungi de sange au fost colectate de la donatori voluntari, neremunerati, cu 8 milioane mai mult fata de 2004, tinta Organizatiei Mondiale a Sanatatii fiind de 100% donare benevola.

 

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 a fost renovat parterul Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste  300.000 de Euro

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.
Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienti, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicatii mobile din lume dupa venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienti, la 30 septembrie 2010. In prezent, Vodafone are divizii in peste 30 de tari pe 5 continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativa, Vodafone sustine programe de protectia mediului, sport, cultura, programe pentru salvarea de vieti omenesti in situatii de urgenta. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.