Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia MozaiQ lansează o consultare naţională de consultare cu privire la parteneriatul civil

0

Asociaţia MozaiQ lansează o consultare naţională de consultare cu privire la parteneriatul civil. În lunile care urmează, vom organiza o serie de forumuri în diverse oraşe din România pentru a consulta comunităţile locale cu privire la amendamentele care se impun actualei propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil Plx. 498/2016, aflată în acest moment la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, cameră decizională.

Considerăm că actuala formă a propunerii legislative poate fi îmbunătăţită, iar obiectivele consultărilor sunt: o lege flexibilă, clară şi simplă, care să aibă un număr redus de derogări sau excepţii de la dreptul general. Mai mult, consultarea cetăţenilor cu privire la drepturile prevăzute în proiectul de lege este absolut esenţială.

19756705_1829820920364913_3031056230589686225_n-1-690x260

Considerăm parteneriatul civil ca fiind o lege obligatorie pentru România, atât din perspectiva necesităţilor cuplurilor care trăiesc în uniuni consensuale, atât gay cât şi heterosexuale, cât şi din perspectiva jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, care spune că statele membre ale Consiliului Europei au datoria să recunoască în mod egal toate cuplurile, inclusiv cele formate din persoane de acelaşi sex. Legalizarea parteneriatului civil ar reprezenta de asemenea un semnal mai hotărât al statului român în direcţia redării demnităţii persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender), care în ultimii 15 ani de la dezincriminarea homosexualităţii nu au beneficiat de nicio lege care să se adreseze specific nevoilor lor.

În acest sens, miercuri, 9 august, de la ora 17:45 va avea loc o prima astfel de dezbatere la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Forumul este organizat în colaborare cu partenerii Centrul pentru Studiul Democraţiei şi Asociaţia PRIDE România. Au confirmat participarea profesorul Gabriel Bădescu, judecătorul Cristi Danileţ, Florin Chereji, membru în Biroul Naţional al USR şi vicepreşedinte al filialei USR Cluj, Lucian Dunăreanu, activist LGBT şi fondator PRIDE România şi Alexandra Columban, membră Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – ACTEDO. Discuţia va fi moderată de Mihnea Mihail Florea, membru în Consiliul Director al MozaiQ. Următoarele dezbateri publice vor avea loc la Iași și la București.

http://mozaiqlgbt.ro/2017/08/dezbateri-publice-nationale-privind-parteneriatul-civil/

https://www.facebook.com/events/1966592490282727

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.