Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 anunță semnarea Parteneriatului pentru Dunărea verde

0

Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 anunță semnarea Parteneriatului pentru Dunărea verde cu Biroul Dunării cu sediul în Ulm, Germania (Donau Buro ULM / Neu-ULM gemeinnutzige GMbH). Parteneriatul a fost semnat de reprezentanții celor două organizații, doamna Sabine Meigel și domnul Ivan Patzaichin, la București, în prezența Ministrului Delegat pentru IMM-uri şi Turism, domnul Florin Nicolae Jianu.

Semnare parteneriat (Ivan Patzaichin, Florin Jianu, Sabine Meigel)

Parteneriatul privește colaborarea și susținerea reciprocă între cele două organizații în proiecte și programe care promovează, de-a lungul Dunării, diversitatea culturală europeană și dunăreană, biodiversitatea și ecoturismul, abordarea de tip transport sustenabil, infrastructură verde și eco-economie,în cadrul acțiunilor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării dar și în cadrul altor programe europene sau ale statelor membre UE pentru perioada 2014-2020, cu finanțare publică sau privată.

Prin acest parteneriat, RowmaniaFEST- Festival Internațional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea, ajuns anul acesta la ediția a IV-a se înfrățește cu cel mai mai mare festival din Europa dedicat Dunării, cu o tradiție, ca târg regional, de peste 300 de ani – Festivalul Dunării de la Ulm (Donaufest Ulm / Neu-Ulm). Cele două evenimente, desfășurate la izvoarele, respectiv la gurile Dunării au aceleași obiective: păstrarea tradițiilor și naturaleței Dunării, dar și prezentarea pentru publicul larg a oportunităților de ecoturism în regiunile Dunării.

Oportunitatea acordului pentru ecoturismul din România constă mai ales în faptul că Germania reprezentă în prezent cea mai importantă piață de turism din Europa. Din perspectiva părții germane, România este o sursă importantă de tradiții cu potențial de a deveni inspirație pentru noile ecotehnologii, iar Delta Dunării este o destinație care îndeplinește criteriile selecției unei vacanțe ecoturistice.

Colaborarea dintre cei doi parteneri debutează în luna iunie 2014 prin participarea împreună în perioada 26-27 iunie la cea de-a treia ediţie a Forumului Anual al Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării. În luna iulie, în perioada 4-13, la Ulm, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 va fi exponentul pentru bune practici la Simpozionului pentru Mobilitate sustenabilă și Economoe Verde în Regiunea Dunării, în regiunea Dunării. În luna august, reprezentanții Biroului Dunării din Ulm Germania vor fi invitații speciali ai RowmaniaFEST- Festival Internațional al Bărcilor cu Vâsle (Tulcea, 29-31 august 2014).

Biroul Dunării cu sediul în Ulm, Germania (Donau Buro ULM/ Neu-UlM gemeinnutzige GMbH) este o organizație non-profit a orașelor Ulm și Neu-Ulm care acționează ca agenție de proiecte pentru cooperare inter-regională între țările Dunării.

Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23” este o organizație non-profit cu sediul în Delta Dunării, care participă activ şi constant la îndeplinirea strategiei Dunării în regiune și pentru consolidarea și promovarea Deltei Dunării ca cea mai atractivă destinație de ecoturism din regiunile umede din Europa. Preşedintele Asociaţiei, multiplul campion olimpic, mondial şi internaţional Ivan Patzaichin este şi Ambasador al ecoturismului, iar Asociaţia a derulat în ultimii doi ani campanii de promovare a României ca brand de ecoturism.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează