Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 anunță semnarea Parteneriatului pentru Dunărea verde

0

Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 anunță semnarea Parteneriatului pentru Dunărea verde cu Biroul Dunării cu sediul în Ulm, Germania (Donau Buro ULM / Neu-ULM gemeinnutzige GMbH). Parteneriatul a fost semnat de reprezentanții celor două organizații, doamna Sabine Meigel și domnul Ivan Patzaichin, la București, în prezența Ministrului Delegat pentru IMM-uri şi Turism, domnul Florin Nicolae Jianu.

Semnare parteneriat (Ivan Patzaichin, Florin Jianu, Sabine Meigel)

Parteneriatul privește colaborarea și susținerea reciprocă între cele două organizații în proiecte și programe care promovează, de-a lungul Dunării, diversitatea culturală europeană și dunăreană, biodiversitatea și ecoturismul, abordarea de tip transport sustenabil, infrastructură verde și eco-economie,în cadrul acțiunilor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării dar și în cadrul altor programe europene sau ale statelor membre UE pentru perioada 2014-2020, cu finanțare publică sau privată.

Prin acest parteneriat, RowmaniaFEST- Festival Internațional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea, ajuns anul acesta la ediția a IV-a se înfrățește cu cel mai mai mare festival din Europa dedicat Dunării, cu o tradiție, ca târg regional, de peste 300 de ani – Festivalul Dunării de la Ulm (Donaufest Ulm / Neu-Ulm). Cele două evenimente, desfășurate la izvoarele, respectiv la gurile Dunării au aceleași obiective: păstrarea tradițiilor și naturaleței Dunării, dar și prezentarea pentru publicul larg a oportunităților de ecoturism în regiunile Dunării.

Oportunitatea acordului pentru ecoturismul din România constă mai ales în faptul că Germania reprezentă în prezent cea mai importantă piață de turism din Europa. Din perspectiva părții germane, România este o sursă importantă de tradiții cu potențial de a deveni inspirație pentru noile ecotehnologii, iar Delta Dunării este o destinație care îndeplinește criteriile selecției unei vacanțe ecoturistice.

Colaborarea dintre cei doi parteneri debutează în luna iunie 2014 prin participarea împreună în perioada 26-27 iunie la cea de-a treia ediţie a Forumului Anual al Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării. În luna iulie, în perioada 4-13, la Ulm, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 va fi exponentul pentru bune practici la Simpozionului pentru Mobilitate sustenabilă și Economoe Verde în Regiunea Dunării, în regiunea Dunării. În luna august, reprezentanții Biroului Dunării din Ulm Germania vor fi invitații speciali ai RowmaniaFEST- Festival Internațional al Bărcilor cu Vâsle (Tulcea, 29-31 august 2014).

Biroul Dunării cu sediul în Ulm, Germania (Donau Buro ULM/ Neu-UlM gemeinnutzige GMbH) este o organizație non-profit a orașelor Ulm și Neu-Ulm care acționează ca agenție de proiecte pentru cooperare inter-regională între țările Dunării.

Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23” este o organizație non-profit cu sediul în Delta Dunării, care participă activ şi constant la îndeplinirea strategiei Dunării în regiune și pentru consolidarea și promovarea Deltei Dunării ca cea mai atractivă destinație de ecoturism din regiunile umede din Europa. Preşedintele Asociaţiei, multiplul campion olimpic, mondial şi internaţional Ivan Patzaichin este şi Ambasador al ecoturismului, iar Asociaţia a derulat în ultimii doi ani campanii de promovare a României ca brand de ecoturism.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.