Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Environ a devenit membru WEEE Forum

0

Începând cu luna iunie, Asociația Environ a devenit membru al organizației pan-europene a sistemelor colective de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice,  WEEE Forum. Asociația Environ a obținut statutul de membru WEEE Forum la doar două luni după aderarea la WEEELABEX și începerea procesului de implementare a  standardelor de performanță în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

image001

WEEE Forum este o asociație europeană care reunește 40 de sisteme de colectare și recuperare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, fondată în aprilie 2002, precedând intrarea în vigoare a Directivei 2002/96/EC privind DEEE. Misiunea WEEE Forum este crearea unei platforme pentru cooperare și transfer de bune practici și îmbunătățirea performanțelor de mediu, având în vedere eficientizarea costurilor și cu respectarea cadrului legislativ în vigoare.

WEEE Forum este cea mai mare organizație de acest tip din lume. De-a lungul timpului, schemele de transfer responsabilitate membre WEEE Forum au dobândit o vastă experiență și know how despre aspectele tehnice ale colectării, logisticii și procesării DEEE. În 2012, cantitatea colectată raportată colectiv de  către toți membrii a fost de aproximativ 2 milioane tone DEEE.

În calitate de membru WEEE Forum, Asociația Environ va urmări optimizarea eficienței operaționale concomitent cu îmbunătățirea permanentă a performanțelor de mediu și va face toate demersurile necesare pentru a asigura implementarea standardelor de înaltă calitate WEEELABEX  privind colectarea, gestionarea, depozitarea, transportul, pregătirea pentru reutilizare, procesarea și eliminarea nepoluantă a DEEE.

Prin alăturarea în cadrul  WEEE Forum, Asociația Environ va contribui  activ la atingerea scopului de transformare a organizației într-un centru de competență în ceea ce privește identificarea unor soluții eficiente și ecologice pentru colectarea și procesarea DEEE, urmărind o abordare armonizată la nivel european, cu respectarea obiectivelor specifice de creștere a gradului de transparență al performanțelor de mediu și crearea condițiilor pentru un mediu concurențial corect pentru toți actorii implicați în procesul de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

În plus, apartenența la asociația pan-europeană WEEE Forum permite membrilor participarea în dezbaterile generale pe politicile și inițiativele de reglementare privind deșeurile electrice, atât la nivel național cât și la nivelul Uniunii Europene.

Aderarea Asociației Environ la WEEELABEX în luna aprilie și la WEEE Forum în luna iunie a acestui an, face parte din demersul de aliniere la standardele europene de management al deșeurilor electrice și reprezintă un pas important în strategia de atingere a obiectivelor de protejare a mediului și sănătății umane și de transformare a României într-o societate a reciclării, cu protejarea resurselor naturale.

Asociația Environ este o organizație colectivă non-profit de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice, având ca scop preluarea responsabilităților producătorilor și importatorilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea și eliminarea nepoluantă a acestor tipuri de deșeuri. Asociația Environ are două obiective principale: organizarea unui sistem eficient de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice și atingerea obiectivelor de reciclare pe acest flux de deșeuri, conform prevederilor Directivei 2002/96/EC transpusă în legislația națională prin HG 1037/2010, și prevederilor Directivei 2012/19/EC.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.