Asociația Environ a devenit membru WEEE Forum

0

Începând cu luna iunie, Asociația Environ a devenit membru al organizației pan-europene a sistemelor colective de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice,  WEEE Forum. Asociația Environ a obținut statutul de membru WEEE Forum la doar două luni după aderarea la WEEELABEX și începerea procesului de implementare a  standardelor de performanță în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

image001

WEEE Forum este o asociație europeană care reunește 40 de sisteme de colectare și recuperare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, fondată în aprilie 2002, precedând intrarea în vigoare a Directivei 2002/96/EC privind DEEE. Misiunea WEEE Forum este crearea unei platforme pentru cooperare și transfer de bune practici și îmbunătățirea performanțelor de mediu, având în vedere eficientizarea costurilor și cu respectarea cadrului legislativ în vigoare.

WEEE Forum este cea mai mare organizație de acest tip din lume. De-a lungul timpului, schemele de transfer responsabilitate membre WEEE Forum au dobândit o vastă experiență și know how despre aspectele tehnice ale colectării, logisticii și procesării DEEE. În 2012, cantitatea colectată raportată colectiv de  către toți membrii a fost de aproximativ 2 milioane tone DEEE.

În calitate de membru WEEE Forum, Asociația Environ va urmări optimizarea eficienței operaționale concomitent cu îmbunătățirea permanentă a performanțelor de mediu și va face toate demersurile necesare pentru a asigura implementarea standardelor de înaltă calitate WEEELABEX  privind colectarea, gestionarea, depozitarea, transportul, pregătirea pentru reutilizare, procesarea și eliminarea nepoluantă a DEEE.

Prin alăturarea în cadrul  WEEE Forum, Asociația Environ va contribui  activ la atingerea scopului de transformare a organizației într-un centru de competență în ceea ce privește identificarea unor soluții eficiente și ecologice pentru colectarea și procesarea DEEE, urmărind o abordare armonizată la nivel european, cu respectarea obiectivelor specifice de creștere a gradului de transparență al performanțelor de mediu și crearea condițiilor pentru un mediu concurențial corect pentru toți actorii implicați în procesul de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

În plus, apartenența la asociația pan-europeană WEEE Forum permite membrilor participarea în dezbaterile generale pe politicile și inițiativele de reglementare privind deșeurile electrice, atât la nivel național cât și la nivelul Uniunii Europene.

Aderarea Asociației Environ la WEEELABEX în luna aprilie și la WEEE Forum în luna iunie a acestui an, face parte din demersul de aliniere la standardele europene de management al deșeurilor electrice și reprezintă un pas important în strategia de atingere a obiectivelor de protejare a mediului și sănătății umane și de transformare a României într-o societate a reciclării, cu protejarea resurselor naturale.

Asociația Environ este o organizație colectivă non-profit de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice, având ca scop preluarea responsabilităților producătorilor și importatorilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea și eliminarea nepoluantă a acestor tipuri de deșeuri. Asociația Environ are două obiective principale: organizarea unui sistem eficient de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice și atingerea obiectivelor de reciclare pe acest flux de deșeuri, conform prevederilor Directivei 2002/96/EC transpusă în legislația națională prin HG 1037/2010, și prevederilor Directivei 2012/19/EC.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează