Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Ascendis oferă ședințe de coaching și cursuri gratuite pentru profesori și directori de școli și grădinițe

0

Asociația Ascendis apreciază și susține efortul profesorilor și directorilor de a continua învățarea în mediul online și de a consolida comunități/echipe. Adaptarea devine obligatorie și este o provocare pentru noi toți.

Suportul trainerilor și coachilor din echipa Ascendis e oferit pro bono tuturor școlilor publice.

Subiectele propuse au fost selectate și validate cu profesorii și directorii din programele noastre anterioare. Am ajuns la concluzia că ajutorul cel mai relevant din partea noastră constă în împărtășirea de bune practici din training despre folosirea instrumentelor digitale. De asemenea, îi putem ajuta să își îmbunătățească competențele de management (de echipă, școlar), sau de comunicare și relaționare în mediul online, în perioade critice. Ne concentrăm pe sesiuni cu grupe mici, în care profesorii lucrează deja la propriile lecții sau directorii de școli cu echipa lor își asumă un plan de acțiune pentru a găsi soluții la nivel de școală” – Carmen Ciuraru, director executiv al Asociației Ascendis.

1.       Soluții pentru directori de școli și grădinițe (înscrieri în formularul din acest LINK):

o   Suport individual și de echipă prin ședințe de coaching, în care își pot clarifică direcțiile de acțiune în următoare perioadă și căuta soluții potrivite pentru propria echipă. 

o   Training și instrumente de lucru pentru gestionarea schimbării și coordonarea echipelor la distanță. Principiile de managementul echipei sunt aceleași pentru orice domeniu. Poate fi un mare beneficiu să vezi cum a tratat mediul de business aceleași probleme pe care le are directorul unei școli. 

o   Proiecte aplicate la nivel de școală/grădiniță –workshopuri pentru o echipă nucleu de acțiune (ideație, aliniere, plan de acțiune, tehnici de comunicare, etc).

2.       Soluții pentru personalul didactic și consilieri școlari (înscrieri în formularul din acest LINK)

o   Sesiuni de training despre predarea online, utilizarea platformelor disponibile și gestionarea proceselor de schimbare. În training folosim, deja, de câțiva ani soluții digitale. Putem împărtăși din experiența noastră de a translata conținutul cursului din sală, în online.

o   Instrumente clare de lucru (metode de creativitate și evaluare, modele de lucru sau de comunicare, etc).

o   Suport și training pentru gestionarea propriilor emoții și dezvoltarea inteligenței emoționale.

Programele sunt disponibile oricărui director, profesor, învățător, educator și consilier școlar pe baza înscrierii în formularele disponibile mai sus, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informații despre aceste programe și cele viitoare, trimiteți un mesaj la adresa office@asociatia-ascendis.ro. Aceasta este o perioadă în care învățăm împreună.

Pentru a fi la curent cu noile oportunități și teme ce vor completa programul Asociației Ascendis pentru educație, puteți urmări pagina dedicată profesorilor AICI, pe cea a directorilor AICI și pagina de facebook AICI.

Asociația Ascendis este ramura CSR a companiei de training Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România. Înființată în urmă cu 23 de ani, compania are în prezent linii de business în training, coaching, consultanță, team building, microlearning, certificări HR și LSS, well-being și marketing digital. Ascendis are o în echipă 100 de traineri și consultanți, care, în ultimii 3 ani a oferit pro bono sesiuni de training și coaching echipelor din peste 50 de școli și ONG-uri din toată țara.  

Pagina de noutăți pentru profesori –https://asociatia-ascendis.ro/noutati/program-probono-de-sustinere-a-cadrelor-didactice

Pagina de noutăți pentru directori –https://asociatia-ascendis.ro/noutati/program-probono-pentru-directori-de-scoli-si-gradinite

Pagina de facebook – https://www.facebook.com/Asociatia-Ascendis-260907664591749/

Website www.asociati-ascendis.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.