Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ask for support – Grup de suport pentru adolescenți – Covid19

0

Adolescența e o perioadă provocatoare, plină de schimbări, iar contextul COVID-19 o face să pară și mai plină de provocări. Odată cu închiderea școlilor și cu anularea evenimentelor, ritmul adolescenților se modifică și poate afecta sănătatea mentală a acestora.

Sursa: aici.

Cum recunoști că ai nevoie de suport?
– te simți singur, trist, irascibil și lipsit de chef;
– ai tendințe de abuz (jocuri pe calculator sau chiar droguri și alcool);
– ai conflicte dese cu adulții din jurul tău;
– observi că se modifică comportamentul alimentar;
– ai simptome fizice precum dureri de cap frecvente sau de stomac.

E un moment în care cu toții avem nevoie de suport, dar și un moment în care putem fi conectați unii cu alții. Știm că întâlnirile de socializare cu colegii și grupurile sunt foarte importante și că joacă un rol fundamental în dezvoltarea identității de sine, așa că te invităm să ni te alături. Nu putem înlocui prezența prietenilor, însă putem oferi suport pentru a gestiona perioada atât de provocatoare.

Ca răspuns la îngrijorările legate de cum putem gestiona felul în care te simți în contextul COVID-19, am lansat primul grup de suport Ask for Therapy dedicat adolescenților.
Întâlnirile se desfășoară online, sunt GRATUITE și sunt asistate de doi psihoterapeuți pregătiți să ofere feedback-ul și resursele de care ai nevoie pentru a-ți menține echilibrul psihic.

Data de început: 14 Aprilie – 12 Mai , în fiecare marți
Ora: 12:00
Durata: 2 ore/întâlnire
Numar de participanți: 8-10
Psihoterapeuți: Psih. Carmen Orosz și Psih. Mirona Păun

Înainte de începerea Grupului de suport, vom avea o întâlnire individuală cu fiecare dintre voi, dar și cu părinții, pentru a vă cunoaște și pentru a explora care vă sunt nevoile.

Înscrieri la contact@askfortherapy.com.

https://www.facebook.com/events/1577374009092281/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.