Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ashoka Romania: Cu cine lucrează antreprenorii sociali?

0

Toamna asta am lansat o serie cu și despre antreprenori sociali. Există multe definiții ale antreprenorului social, un personaj despre care vorbim din ce în ce mai des, dar cine este el/ea de fapt? Ce face? Are un job? Are o afacere? E în ONG-uri? E jurnalist?

Dacă ne întrebi pe noi, noi o să spunem toate cele de mai sus. Un antreprenor social este acel om care schimbă sisteme și care prin puterea antreprenorială atinge impactul social pe care și-l dorește și, poate cel mai important, știe să angreneze actori de peste tot. Cum reușesc să co-creeze? Cine sunt actorii cu care lucrează? Și de ce e important să avem aliați în jurul unei soluții?

Haide să cunoști 5 antreprenori sociali în seria discuțiilor cu sens – ediția de toamnă, în zile de marți de la ora 11. Ei au aceeași super-putere, dar o manifestă extrem de diferit.

Întâlnirile vor fi exclusiv pe Zoom într-un cadru în care fiecare participant va avea loc să împărtășească.

  • Cu cine lucrează antreprenorii sociali în conservarea naturii? Cu cine lucrăm când vrem să avem impact sistemic în jurul ariilor protejate? Cu un focus pe un studiu de caz din Buila Vânturarița led by citizens – cu ajutorul comunității formate de el la Buila a creat un impact economic local de 30 milioane euro, protejând în același timp valorile culturale și naturale. În dialog cu Ashoka Fellow Florin Stoican pe 13 octombrie. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.