Artă populară românească la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

0

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează standul României la cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, care va avea loc în perioada 15-27 august 2011.

Sursa: icr.ro

La standul României vor fi prezentate obiecte de artă populară din judeţul Bacău: costume tradiționale româneşti, ii, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, ceramică, ouă încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual. Vor fi prezenți la târg meşterii populari Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu și Maricica Ardeleanu, care vor oferi demonstraţii de meşteşuguri şi vor invita publicul să participe la workshop-uri ad-hoc. Transportul exponatelor româneşti în Israel este realizat cu sprijinul Companiei TAROM.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 200 de artişti din Israel şi peste 60 de standuri internaționale, prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. În cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes în rândul publicului israelian, la această ediție fiind aşteptaţi 100 000 de vizitatori. În același timp, manifestarea creează oportunități de colaborare pentru artiştii populari români, fiind o bună ocazie de promovare a culturii tradiționale și a turismului rural.

Evenimentul este organizat la Ierusalim şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.000 m2, lângă oraşul vechi, în zona turistică (Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”).

Mai multe informaţii: http://www.jerusalem.muni.il/yotzer/eng/all.htm

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează