Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproximativ o mie de structuri de economie socială și solidară din Europa sunt reprezentante pe o harta online, www.solidarityeconomy.eu

0

HARTA ECONOMIEI SOCIALE ȘI SOLIDARE ÎN EUROPA

Aproximativ o mie de structuri de economie socială și solidară din Europa sunt reprezentante pe o harta online realizată în cadrul proiectului european “SUSY – SUstainable and Solidarity EconomY”, cofinanțat de Uniunea Europeană, al cărui scop este de a promova metode alternative de producție și distribuție, modele diferite de consum și economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale și solidarității.

HARTA SUSY

Harta online poate fi accesată pe pagina de internet www.solidarityeconomy.eu și conține structuri de economie socială și solidară din 23 de țări europene inclusiv Romania și va fi actualizată în continuare, în măsura în care noi întreprinderi sociale își vor exprima dorința. Instrumentul oferă posibilitatea structurilor de economie socială să-și prezinte oferta, să-și promoveze locațiile magazinelor în timp ce utilizatorul poate apoi sa acceseze paginile fiecărei structuri de economie socială în parte.

Obiectivul principal al proiectului european “SUSY – SUstainable and Solidarity EconomY” este de a promova bunele practici privind economia socială și solidaritatea din Europa iar harta online este unul dintre aceste mijloace prin care diseminarea acestora este posibilă.

Această bază de date online a pornit de la un studiu realizat în 46 de teritorii din 23 de țări europene cu privire la bune exemple și caracteristicile economiei sociale și solidare. Harta conține întreprinderi sociale sau cooperative din domenii precum agricultura ecologică, comerț echitabil, trai sustenabil, reciclare și servicii ecologice, asistență medicală și socială și multe altele.

Din România până la această oră sunt înscrise 27 de structuri de economie socială, iar harta poate fi îmbogățită cu altele noi. Înscrierea pe hartă și utilizarea bazei de date este gratuită iar structurile de economie socială care doresc să apară pe această pagină pot contacta Fundația TERRA Mileniul III la adresa de email office@terramileniultrei.ro .

Economia socială este un concept care crește din ce în ce mai mult în jurul lumii și oferă modele de solidaritate. Prin intermediul economiei sociale se dezvoltă, modele de producție, distribuție, consum și economisire, bazate pe principiile egalității, sustenabilității și solidarității.

Implementat de organizația COSPE (Italia) și Fundația TERRA Mileniul III (România), în parteneriat cu alte organizații europene și internaționale, SUSY are o durată de trei ani, finalizându-se în ianuarie 2018.


Lista partenerilor în proiect:

Proiectul “Susy – Sustainable and solidarity economy” este implementat de: COSPE și Fairwatch (Italia), Südwind Agentur (Austria), Inkota (Germania), Deša Dubrovnik (Croația), Kopin (Malta), Cerai (Spania), Polish Fair Trade Coalition (Polonia), Ekumenicka Akademie Praha Europe (Cehia), Fair Trade Hellas (Grecia), ngo Mondo (Estonia), Balkan Institute for Labour e Social Policy (Bulgaria), Cardet (Cipru), Pro Ethical Trade Finland (Finlanda), Resources Humaines sans Frontières (Franța), The Co-operative College e Think Global (Marea Britanie), Cromo Foundation e Foundation for Development of Democratic Rights DemNet (Ungaria), Instituto Marquês de Valle Flôr (Portugalia), Fundația TERRA Mileniul III (România), Slovak Centre for Communication e Development (Slovacia), Peace Institute – Institute for Contemporary Social e Political Studies (Slovenia), Action pour le Développement Asbl – Sos Faim (Belgia), Green Liberty (Letonia) și Waterford One World Centre (Irlanda).

Pentru mai multe informații: www.solidarityeconomy.eu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.